keskiviikko 26. helmikuuta 2014

Lehtikaalikeitto


Lehtikaali on itselleni täysin uusi tuttavuus raaka-aineiden saralla ja olenkin tällä hetkellä hullaantunut maukkaasta ja terveellisestä kaalista täysin. Lehtikaali on todellista superfoodia, siinä sanotaan olevan mm. tuplasti C-vitamiinia verrattuna appelsiineihin. Lehtikaalia voi käyttää ruuanlaitossa mielestäni tuoreen pinaatin tavoin. Onko se sitten pinaattia terveellisempää, sitä en tiedä. Mutta taatusti maukasta ja hieman erilaista. Mikäli pidät itse tehdystä pinaattikeitosta, tulet ihastumaan myös lehtikaalikeittoon. Suomalaista lehtikaalia on hieman hankala kaupoista löytää, mutta ainakin markettien vihannesosastolta löytyy tällä hetkellä erinomaista espanjalaista lehtikaalia.

150g = 1 pussi tuoretta lehtikaalia
1 litra kasvislientä
2½ dl = 1 prk Flora Kuohu 26% (tai muuta ruokakermaa)
1 sipuli
4 rkl vehnäjauhoja
tilkka oliiviöljyä
valkopippuria myllystä
suolaa

TARJOILUUN (oheisessa kuvassa)
keitettyjä kananmunia 
savustettua kirjolohenmätiä
lähileipomon perunarieskaa

Huuhtele lehtikaali huolellisesti juoksevan veden alla. Keittoon käytetään ainoastaan kaalin lehtimäiset tummanvihreät osat, joten poista keskiosan puumainen ''ruoto'' esim saksia apuna käyttäen ja saksi samalla lehdet hieman pienemmiksi. Hienonna sipuli. Kuumenna korkeareunainen paistinpannu tai kasari ja lisää tilkka oliiviöljyä. Kuullota pannulla sipulia ja lehtikaalia reilut 5 minuuttia, niin että kaali aavistuksen pehmenee mutta ei vielä tummu. 
Kuumenna kasvisliemi kiehuvaksi. Sekoita vehnäjauhot kerman joukkoon hieman paksuksi tasaiseksi tahnaksi. Lisää kerma sen jälkeen kuuman kasvisliemen joukkoon ja anna kiehahtaa koko ajan huolellisesti sekoittaen. Lisää liemi lehtikaalin joukkoon. Sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi pinaattikeittoa muistuttavaksi keitoksi. Mausta valkopippurilla ja tarvittaessa suolalla. Tarjoa keitettyjen kananmunien kera ja lisää pinnalle halutessasi pieni lusikallinen kirjolohen mätiä väriä antamaan.


2 kommenttia:

  1. Kokeilin tehdä lehtikaalikeittoa ja se onnistui loistavasti. Keiton teko oli helppoa ja lopputulos maukas.
    Se, että keitto maistuu hyvältä ja on myös erittäin terveellistä, onkin mielestäni tämän ruoan idea. Söin keittoa itse tekemieni sämpylöiden kera.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...