lauantai 1. helmikuuta 2014

Madonna di Campiglio

Madonna di Campiglio on noin 700 ihmisen asuttama pieni kylä Pohjois-Italian Trentinossa noin 1500 metriä merenpinnan tason yläpuolella. Kylä sijaitsee Val Rendenan laaksossa ja sitä ympäröivät Dolomiti di Brenta ja Adamello-vuoret, jotka kohoavat reiluun 3000 metriin. Vietimme kylässä viikon tammikuussa laskettelun ja hyvän viinin sekä ruuan merkeissä. Ihastuttavasta pikkukylästä löytyy noin 50 ravintolaa ja tietenkin kaikki italialaisia. Rinneravintoloista löytää gourmet-tasoista ruokaa ja viiniä, etenkin jos uskaltautuu monot jalassa ravintolan ala carte-puolelle.

  
Rinneravintoloiden suosikki oli mielestämme Rifugio Boch Passo Grosten rinnealueella. Söimme täällä lounaaksi erinomaista sienirisottoa ja tryffelignoccheja (kuvassa alla).  


Myös Chalet Fiat tarjoaa erinomaisen ala carte-listan lounasaikana. Monte Vigon huipulta löytyvästä Ristorante Orso Beunosta saa erinomaista pizzaa, joka paistetaan paikan päällä kiviuunissa. Ristorante Cinque Laghin buffet tarjoaa valikoiman erilaisia lihapatoja, toinen toistaan maukkaampia.Cingue Laghista löytyy myös erinomainen salaattibuffet ja paikan erikoisuus valkea lasagne on myös ehdottomasti kokeilemisen arvoista. 

Kylän parasta pizzaa löydät ravintola Belvederestä (kuvassa alla valkea alppipizza saksanpähkinöillä). Myös ravintola Le Roi on tunnettu edullisista ja hyvistä pizzoistaan. 


Suosikkiravintolamme kylässä oli ehdottomasti pieni ja viihtyisä Ferrari Spazio Bollicine Nabucco eli lyhyesti Ferrari Lounge. Nimi Ferrari ei liity millään tavalla autourheiluun, vaan nimen taustalla on viinitilan perustaja Giulio Ferrari. Hän toi 1900-luvun alkupuolella ranskalaisesta shampanjasta inspiroituneena Chardonnay-rypäleen Italian Trentinon alueelle ja loppu onkin historiaa. Kyseessä on pieni ja viihtyisä musta-valkealla teemalla sisustettu viinibaari, jonka alakerrasta löytyy pieni ja intiimi ravintola. Ravintola käyttää pääosin paikallisia raaka-aineita. Paikkaan voi tulla piipahtamaan after ski aperitiiville tai varata pöydän pitkää illallista varten. Paikan erikoisuus ovat Ferrarin laadukkaat kuohuviinit, jotka kuuluvat Trentinon alueen parhaimmistoon. Paikan sommelierit osaavatkin yhdistää viinin ja ruoan ainutlaatuisella tavalla. Osallistuimme paikassa Alppimatkojen järjestämiin viininmaistajaisiin, joita voin enemmän kuin suositella kaikille jatkossakin. Ihastuimme paikkaan ja varasimme pöydän illallista varten pari päivää myöhemmin.
Suosikki kuohuvaksi valikoitui Ferrari Brut eli kuiva pelkästään Chardonnay rypäleestä tehty kuohuviini. Ferrari Rosé eli Chardonnay ja Pinot Noir rypäleistä tehty vaaleanpunainen kuohuva oli myös erinomaista. Harmillista, että näitä kuohuvia ei löydy Alkon valikoimasta. Ravintolassa maistelimme paikallisia juustoja ja leikkeleitä. Erikoisuutena sinappihillokkeet, jotka maistuivat erinomaisesti paikallisten juustojen ja viinin kera. Paikan yksi pääruokaerikoisuus on parmesaanirisoton ohessa tarjoiltava ylikypsä possu, joka päihitti kaikki aiemmin maistamani ''pulled pork''-versiot. Aivan järjettömän hyvää! 


Cantina del Suisse on myös kokeilemisen arvoinen ravintola kylän keskustassa. Sisustus on hieman modernimpaa ja mukana on mielestäni jopa ripaus skandinaavisuutta.  Cantina del Suissen alkuruokana tarjoiltiin liha-, kala-, kasvis- ja juustoquennelleja.Paikallista jänistä Cantina del Suissen tapaan. 

Tripadvisorin mukaan Madonna di Campiglion paras ravintola löytyy Chalet Fogajard nimisestä luomuhotellista, joka sijaitsee pari kilometriä kylän keskustan ulkopuolella. Halusimme itse vierailla paikassa, mutta meillä ei lomaviikon lopussa ollut tähän valitetttavasti enää mahdollisuutta. Paikassa tarjotaan paikallisista luomuraaka-aineista tehtyä ruokaa. Käykää kokeilemassa, mikäli tähän tulee mahdollisuus. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...