maanantai 3. helmikuuta 2014

Tabbouleh-ohrasalaatti


Tabbouleh on alkujaan arabialainen bulgurista valmistettu salaatti. Itse käytän omaan kreikkalaistyyliseen reseptiini bulgurin sijasta suomalaista ohraa. Salaatti sopii hyvin tarjottavaksi esimerkiksi grillatun kanan tai karitsanlihapullien ja tsatsikin kera. Yrttejä voit vaihdella makusi mukaan. Perinteisessä tabbouleh-salaatissa käytetään tuoretta minttua ja persiljaa.

noin 3 dl esikypsytettyjä kokonaisia ohrasuurimoita (esim Myllyn Paras)
2 pakettia marinoituja fetakuutioita (esim Apetina vihreä oliivi ja valkosipuli)
1 ruukku tuoretta basilikaa
reilu kourallinen kalamataoliiveja
1 punainen makea suippopaprika
eri värisiä ja kokoisia miniluumu- ja kirsikkatomaatteja
2 banaanisalottisipulia
mustapippuria
suolaa
hyvää oliiviöljyä

Keitä ohra pakkauksen ohjeen mukaan ja jäähdytä. Pilko ainekset haluamasi kokoisiksi paloiksi ja sekoita keskenään. Lisää basilikan lehdet kokonaisina. Lisää lopuksi mausteet ja reilusti hyvää oliiviöljyä.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...