sunnuntai 16. helmikuuta 2014

Yrttimunakas


Ystävänpäiväteemalla jatketaan tämä viikonloppu. Idea munakkaseen löytyi oikeastaan Prisman juustohyllyltä, kun käteen tarttui paketti sydämenmuotoista mainiota normandialaista briejuustoa. Tässä lopputulos. Ohjeesta saat kaksi pienempää munakasta tai yhden ison munakkaan. 

5 luomumunaa
reilu kourallinen lehtipersiljaa (tai muita yrttejä makusi mukaan)
1 pkt Neufchátel valkohomejuustoa (=se sydämenmuotoinen, voit käyttää toki muutakin valkohomejuustoa)
pari tuoretta herkkusientä
noin 2 rkl kermaa
mustapippuria
suolaa

Hienonna yrtit ja sekoita kaikki munakkaan ainekset keskenään. Leikkaa juusto varovasti kolmeen osaan ja käytä juustosta munakkaaseen ns kuoriosat. Viipaloi herkkusienet. Kuumenna pari pientä blini- tai paistinpannua tai yksi iso paistinpannu ja kaada munakasmassa pannulle. Lisää päälle briejuustopalat ja reunalle herkkusieniä. Käännä tämän jälkeen lämpö hyvin pienelle ja anna hautua kannen alla noin 10 minuuttia tai kunnes munamassa on hyytynyt. Tarjoa esimerkiksi luomusitruunalohkojen ja kylmäsavulohen kera aamupalalla tai lounaalla. Munakkaan päälle voit lisätä paahdettuja pinjansiemeniä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...