lauantai 22. marraskuuta 2014
Minimunakkaat uunissa
Postasin blogin facebook-sivuille linkin, jossa esitellään näppäriä ruoanlaittovinkkejä. Alunperin linkin oli facebookissa jakanut Maku-lehti. Innostuin kohdan 19 muffinssivuokiin tehdyistä uunimunakkaista niin, että päätin itsekin kokeilla. Ohjeestani saat 12 kpl minimunakkaita, kun käytät tavallisen kokoista muffinssivuokaa. Täytteiden suhteen voit vapaasti käyttää mielikuvitustasi. Ohjeestani löydät täytteisiin 4 erilaista vinkkiä.
MUNAKAS:
10 kpl normaalikokoisia kananmunia
½ dl ruokakermaa
noin ½ tl suolaa
ripaus mustapippuria
VINKKI: Halutessasi voit sekoittaa munakasmassan joukkoon esimerkiksi hienonnettuja tuoreita yrttejä tai pinaattia. Myös garam masala tai dijonsinappi piristää perusmunakasta kivasti.
TÄYTTEET:
1. Kasvismunakas: lehtikaali, fetajuusto, kirsikkatomaatti ja paprika (ei värisiä).
2. Kinkkumunakas: savupekonikuutiot, kirsikkatomaatti ja salottisipuli.
3. Perunamunakas: edellisenä päivänä keitetty peruna, salottisipuli ja timjami (koristele halutessasi kapriksella).
4. Lohimunakas: lämminsavulohi, lehtikaali ja kapris.
Riko kananmunat kulhoon ja kaada joukkoon kerma sekä mausteet. Sekoita hyvin. Pilko haluamasi täytteet ja asettele muffinssivuokiin. Kaada munakasmassa täytteiden päälle ja paista 200 asteisen uunin alaosassa noin 12-14 minuuttia.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Samasta vinkistä innostuttiin täälläkin, mutta vielä en ole ehtinyt toteutukseen saakka.
VastaaPoistaKiva idea!
VastaaPoistaOnko tietoa tai kokemusta onnistuuko pakastaminen?
VastaaPoistaEn ole kokeillut itse pakastamista. Epäilisin, että munakkaiden koostumus voi muuttua pakastamisesta vetiseksi. Kerro mikäli toimii!
VastaaPoista