maanantai 10. marraskuuta 2014

Kurpitsapasta


Kurpisapastaohjeita on nähty ruokablogeissa syksyn aikana useita. Omassa versiossa kurpitsa paahdetaan ensin uunissa tuoreen salvian kera ennen soseuttamista. Näin ruokaan saadaan syvempi ja ehkä myös hieman paahtunut maku. Rapeaksi paistettu pekoni viimeistelee annoksen.

4:lle

VAIHE 1: UUNISSA
400g myskikurpitsaa (butternut squash)
kourallinen tuoreita salvianlehtiä
½ dl oliiviöljyä
ripaus muskottipähkinää
suolaa
mustapippuria

VAIHE 2: BLENDERISSÄ
1 dl ruokakermaa
nokare voita (noin 25g)
1 keltuainen

LISÄKSI
500g pastaa
1 pkt pekonia
muutama salvianlehti koristeluun
pala parmesaania

VAIHE 1. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Kuori kurpitsa ja poista siemenet keskeltä. Paloittele noin 2 cm kokoisiksi kuutioiksi. Siirrä kurpitsat uunipellille ja sekoita joukkoon salvianlehdet, oliiviöljy ja muut vaiheessa 1 mainitut mausteet. Paahda uunin keskitasolla 30 minuuttia. 

VAIHE 2. Poista mahdolliset palaneet eli tummuneet salvianlehdet. Nosta hieman jäähtyneet kurpitsat tehosekoittimeen tai blenderiin. Vaihtoehtoisesti voit käyttää myös sauvasekoitinta. Soseuta kurpitsat. Lisää tämän jälkeen joukkoon voi ja kerma. Sekoita hyvin. Lisää vielä lopuksi 1 munankeltuainen ja sekoita tasaiseksi. 

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Ota noin ½ dl pastan keitinvettä talteen.
Pilko pekoni pieneksi ja paista pannulla rapeaksi. 
Sekoita kurpitsasose ja tilkka tärkkelyspitoista pastan keitinvettä pastan joukkoon. Annostele lautasille. Lisää päälle hieman rapeaa pekonia ja parmesaaniraastetta. Koristele halutessasi vielä muutamalla salvianlehdellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...