lauantai 22. marraskuuta 2014

Minimunakkaat uunissa


Postasin blogin facebook-sivuille linkin, jossa esitellään näppäriä ruoanlaittovinkkejä. Alunperin linkin oli facebookissa jakanut Maku-lehti. Innostuin kohdan 19 muffinssivuokiin tehdyistä uunimunakkaista niin, että päätin itsekin kokeilla. Ohjeestani saat 12 kpl minimunakkaita, kun käytät tavallisen kokoista muffinssivuokaa. Täytteiden suhteen voit vapaasti käyttää mielikuvitustasi. Ohjeestani löydät täytteisiin 4 erilaista vinkkiä.

MUNAKAS:
10 kpl normaalikokoisia kananmunia
½ dl ruokakermaa
noin ½ tl suolaa
ripaus mustapippuria

VINKKI: Halutessasi voit sekoittaa munakasmassan joukkoon esimerkiksi hienonnettuja tuoreita yrttejä tai pinaattia. Myös garam masala tai dijonsinappi piristää perusmunakasta kivasti.



TÄYTTEET: 

1. Kasvismunakas: lehtikaali, fetajuusto, kirsikkatomaatti ja paprika (ei värisiä). 

2. Kinkkumunakas: savupekonikuutiot, kirsikkatomaatti ja salottisipuli.

3. Perunamunakas: edellisenä päivänä keitetty peruna, salottisipuli ja timjami (koristele halutessasi kapriksella).

4. Lohimunakas: lämminsavulohi, lehtikaali ja kapris. 

Riko kananmunat kulhoon ja kaada joukkoon kerma sekä mausteet. Sekoita hyvin. Pilko haluamasi täytteet ja asettele muffinssivuokiin. Kaada munakasmassa täytteiden päälle ja paista 200 asteisen uunin alaosassa noin 12-14 minuuttia. 


4 kommenttia:

  1. Samasta vinkistä innostuttiin täälläkin, mutta vielä en ole ehtinyt toteutukseen saakka.

    VastaaPoista
  2. Onko tietoa tai kokemusta onnistuuko pakastaminen?

    VastaaPoista
  3. En ole kokeillut itse pakastamista. Epäilisin, että munakkaiden koostumus voi muuttua pakastamisesta vetiseksi. Kerro mikäli toimii!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...