tiistai 11. helmikuuta 2014

Kurpitsarisotto


Yhdistin tässä oikeastaan kaksi ohjetta eli perus risotto-ohjeeni sekä Jamie Oliverin paahdetut kurpitsat-ohjeen (zucca al forno). Lopputuloksena oli ilahduttavan erilainen risotto, joka toimi mainiosti suosittelemani valkoviinin kanssa. Ohjeesta riittää pääruoaksi kahdelle tai alkuruuaksi neljälle.

PAAHDETUT KURPITSAT
1 pieni myskikurpitsa= butternutkurpitsa (tai pala talvikurpitsaa)
reilu kourallinen salvianlehtiä
2 kanelitankoa
mustapippuria
sormisuolaa (tai muuta hieman rakeisempaa suolaa)
1 kuivattu punainen chili
noin ½ dl hyvää oliiviöljyä

RISOTTO
3 dl carnaroli risottoriisiä
4 valkosipulinkynttä (tai oman makusi mukaan)
3 pientä salottisipulia
muutamia salvianlehtiä
noin 2 dl hyvää  parmesaanijuustoa raastettuna
noin 1 dl ricottajuustoa
1 litra hyvää kasvislientä
noin 2-3 dl vermuttia (tai kuivaa valkoviiniä)
hyvää oliiviöljyä
nokare voita

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Puolita kurpitsa. Pilko toinen puolisko pienemmiksi kuutioiksi ja toinen puolisko hieman kookkaammiksi lohkoiksi. Siirrä kurpitsat uunipellille leivinpaperin päälle. Ota esiin mortteli ja sokoita suola, pippuri, chili, salvianlehdet ja oliiviöljy tahnamaiseksi ja sekoita tämän jälkeen kurpitsoiden joukkoon. Lisää joukkoon kaksi kanelitankoa. Paahda uunissa noin 30 minuuttia ja poista lopuksi kanelitangot. Valmista tällä välin risotto. Valmistele kaikki ainekset ennenkuin aloitat risoton tekemisen. Pilko sipulit ja salvianlehdet hienoksi. Raasta parmesaani. Lisää kuumalle korkeareunaiselle pannulle oliiviöljy ja voi ja anna sulaa. Lisää sipulit ja kuullota hetki. Lisää risottoriisi ja kuullota hetki kunnes riisinjyvät kiiltävät. Lisää tämän jälkeen vuorotellen vermuttia ja kasvislientä koko ajan riisiä sekoittaen. Risotto on melkein valmista kun riisinjyvissä tuntuu vielä hieman ''kovaa suutuntumaa''.  Lisää lopuksi parmesaani ja salvia. Siirrä pois kuumalta liedeltä ja lisää lopuksi ricottajuusto ja kurpitsakuutiot. Annostele lautasille ja lisää päälle kurpitsalohkoja sekä muutama salvianlehti ja halutessasi hieman parmesaaniraastetta. Nauti heti. 

Viinisuositus: Bellingham the Bernard Series Old Wine Chenin Blanc 2012, Etelä-Afrikka 16,99€.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...