torstai 20. helmikuuta 2014

Kanaramen


Keittiössämme on hartaasti odotettu tätä maailman valloittanutta ramenkeittoa eli alkuperältään japanilaista nuudelikeittoa New Yorkin matkasta lähtien. Glorian Ruoka&Viini-lehdessä 07/13 oli kanaramenin ohje, joten päätin kokeilla keittoa itse ja tässä oma versioni keitosta. Sopivan tulinen keitto lämmittää mukavasti kylmänä talvi-iltana. Ohjeesta saat 4 annosta.

RAMENKEITON LIEMI
4 broilerinleikkeen luut ja nahkat
2 litraa vettä
1 porkkana
1 banaanisalottisipuli (tavallinen keltasipulikin käy)
½ punainen chili
4 pussia misotahnaa eli misokeiton aineksia (esim Yutaka)
1 rkl riisiviinietikkaa (esim Yutaka)
1 rkl mirin-riisiviiniä (esim Yutaka)
1 tl suolaa
2-3 rkl japanilaista soijakastiketta (esim Blue Dragon)

KANARAMEN
noin 2 litraa ramenkeiton lientä (ohje edellä)
4 maustamatonta broilerin(rinta-)leikettä luineen
4 rkl japanilaista soijakastiketta
2 rkl mirin-riisiviiniä
4 luomumunaa
4 kerää munanuudeleita
noin 1 rkl seesamiöljyä
1 rasia tuoreita herkkusieniä tai siitakesieniä
4 lehteä lehtikaalia (tai 4 minipaksoita tai kiinankaalia)
1 pieni nippu kevätsipulia
1½ punainen chili

Irrota luut ja nahkat broilerinleikkeistä liemen keittämistä varten. Sekoita broilerinleikkeiden kanssa kulhossa mirin ja soija ja jätä marinoitumaan vähintään 30 minuutiksi. 
Laita vesi ja luut kattilaan ja paloittele joukkoon porkkana, sipuli ja chili. Hauduta kannen alla noin 45 minuuttia. Kuori tarvittaessa pinnalle syntynyt vaahto pois kiehumisen alussa. Siivilöi lopuksi liemi ja lisää miso, riisiviinietikka, mirin, suola ja soijakastike. 
Keitä munia 8 minuuttia ja anna niiden jäähtyä kylmässä vedessä. 
Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta hyvin ja lisää joukkoon hieman seesamiöljyä. 
Paloittele sienet. Huuhtele lehtikaali huolellisesti kylmällä vedellä ja pilko tarvittaessa pienemmäksi. Hienonna kevätsipulit ja chili.
Paista broilerinleikkeitä kuumalla paistinpannulla niin, että ne saavat väriä molemmilta puolilta. Jos käytät ohuempia leikkeitä, voit kypsentää ne valmiiksi pannulla. Jos käytät paksumpia rintaleikkeitä, suosittelen kypsentämistä vielä 200 asteisessa uunissa noin 15 minuutin ajan esim foliokääreessä. Mausta lopuksi kanat halutessasi ripauksella suolaa. 
Kiehauta tarvittaessa ramenliemi uudelleen ja lisää joukkoon sienet sekä lehtikaali ja anna kasvisten hautua kuumassa liemessä noin pari minuuttia. Kasvisten pitää jäädä melko napakoiksi. 
Kokoa lopuksi annokset. Leikkaa kana viipaleiksi. Kuori ja halkaise munat. Lisää nuudeleita, lientä, sieniä ja lehtikaalia keittolautasille. Asettele päälle viipaloitu kana, munat, kevätsipulia ja chiliä. Nauti raikkaan oluen kera syömäpuikkoja ja lusikkaa apuna käyttäen. Tätä keittoa syödessä saa myös hieman sotkea.

Keiton kanssa maistui erinomaisesti thaimaalainen vaaleankeltainen ja hennon yrttinen Singha olut 2,58€/0.33L.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...