perjantai 3. tammikuuta 2014

Västerbottensost-etanat


1800-luvulta peräisin oleva ruotsalainen klassikkojuusto Västerbottensost toimii mainiosti etanapannuissa. Kuvassa näkyviin pannuihin käytin lisäksi Pirkka maustevoita. Voi on tehty aidosta kirnuvoista ja maustettu valkosipulilla ja ruohosipulilla.

laadukkaita ranskalaisia säilyke-etanoita (esim Maison Gourmet)
voita tai maustevoita
Västerbottensost-juustoa

Lämmitä uuni 250 asteiseksi. Huuhtele etanat huolellisesti juoksevan kylmän veden alla ja kuivaa hyvin. 
Vuole pienet nokareet voita etanapannun jokaiseen koloon. Asettele etanat pannuihin ja vuole reilusti maustevoita päälle. Raasta lopuksi noin kourallinen juustoa jokaisen pannun päälle. Gratinoi uunin ylätasolla noin 5-10 minuuttia uunista riippuen. Pannut ovat valmiit kun ne saavat hieman väriä pintaan. Tarjoile tuoreen vaalean maalaisleivän kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...