keskiviikko 26. helmikuuta 2014
Lehtikaalikeitto
Lehtikaali on itselleni täysin uusi tuttavuus raaka-aineiden saralla ja olenkin tällä hetkellä hullaantunut maukkaasta ja terveellisestä kaalista täysin. Lehtikaali on todellista superfoodia, siinä sanotaan olevan mm. tuplasti C-vitamiinia verrattuna appelsiineihin. Lehtikaalia voi käyttää ruuanlaitossa mielestäni tuoreen pinaatin tavoin. Onko se sitten pinaattia terveellisempää, sitä en tiedä. Mutta taatusti maukasta ja hieman erilaista. Mikäli pidät itse tehdystä pinaattikeitosta, tulet ihastumaan myös lehtikaalikeittoon. Suomalaista lehtikaalia on hieman hankala kaupoista löytää, mutta ainakin markettien vihannesosastolta löytyy tällä hetkellä erinomaista espanjalaista lehtikaalia.
150g = 1 pussi tuoretta lehtikaalia
1 litra kasvislientä
2½ dl = 1 prk Flora Kuohu 26% (tai muuta ruokakermaa)
1 sipuli
4 rkl vehnäjauhoja
tilkka oliiviöljyä
valkopippuria myllystä
suolaa
TARJOILUUN (oheisessa kuvassa)
keitettyjä kananmunia
savustettua kirjolohenmätiä
lähileipomon perunarieskaa
Huuhtele lehtikaali huolellisesti juoksevan veden alla. Keittoon käytetään ainoastaan kaalin lehtimäiset tummanvihreät osat, joten poista keskiosan puumainen ''ruoto'' esim saksia apuna käyttäen ja saksi samalla lehdet hieman pienemmiksi. Hienonna sipuli. Kuumenna korkeareunainen paistinpannu tai kasari ja lisää tilkka oliiviöljyä. Kuullota pannulla sipulia ja lehtikaalia reilut 5 minuuttia, niin että kaali aavistuksen pehmenee mutta ei vielä tummu.
Kuumenna kasvisliemi kiehuvaksi. Sekoita vehnäjauhot kerman joukkoon hieman paksuksi tasaiseksi tahnaksi. Lisää kerma sen jälkeen kuuman kasvisliemen joukkoon ja anna kiehahtaa koko ajan huolellisesti sekoittaen. Lisää liemi lehtikaalin joukkoon. Sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi pinaattikeittoa muistuttavaksi keitoksi. Mausta valkopippurilla ja tarvittaessa suolalla. Tarjoa keitettyjen kananmunien kera ja lisää pinnalle halutessasi pieni lusikallinen kirjolohen mätiä väriä antamaan.
sunnuntai 23. helmikuuta 2014
Poronkielitonnato
Italialainen klassikkoannos vitello tonnato tarkoittaa keitettyä vasikanpaistia hapokkaan tonnikalakastikkeen kera. Muru-keittokirjassa vasikka korvattiin savustetuilla poronkielillä. Tästä kirjasta olen saanut idean omaan poronkielitonnatoon. Kastikkeen teen aina omalla ohjeellani, Muru-kirjan tonnatokastike on mielestäni liian juoksevaa. Jos onnistut löytämään savustettuja poronkieliä, niin kokeile niitä. Itse olen käyttänyt tavallisia poronkieliä. Suosittelen varaaamaan vähintään 2 kieltä per ruokailija, mikäli tarjoat tätä pääruokana.
reilu 1 litra vettä
2 rkl suolaa
noin 10 kpl maustepippuria
2 laakerinlehteä
1 sipuli
1 porkkana
pieni pala juuriselleriä (karheasti arvioiden saman kokoinen pala kuin laitat porkkanaa)
8 poronkieltä
TONNATOKASTIKE
1 kananmunankeltuainen
1 prk laadukasta italialaista tonnikalaa tai vaaleaa tonnikalaa öljyssä
1½ dl miedonmakuista oliiviöljyä
noin ½ dl kielten keitinlientä
1 luomusitruunan mehu
5 kpl sardellifileitä (esim Mizar tai Casa Rinaldi)
mustapippuria myllystä
suolaa
TARJOILUUN
1 prk kapriksia
rucolaa
Kielet kannattaa keittää valmiiksi edellisenä päivänä ja säilyttää yön yli jääkaapissa keitinliemen joukossa. Näin niistä tulee erityisen maukkaita.
Laita vesi kiehumaan kattilaan mausteiden kera. Pilko sipuli, porkkana ja juuriselleri karheasti ja lisää kiehuvaan veteen. Lisää poronkielet ja keitä hiljalleen kannen alla 3 tuntia.
Nosta kielet pois kattilasta ja anna niiden jäähtyä hetki. Siivilöi keitinliemi. Kuori kielet kun ne ovat vielä hieman lämpimiä. Näin kuori irtoaa helpoiten. Säilytä kuoritut kielet jääkaapissa siivilöidyn keitinlimen joukossa seuraavaan päivään.
Viipaloi poronkielet ohuiksi siivuiksi ja asettele tarjoilulautaselle carpaccion tapaan. Annostele päälle tonnatokastike. Koristele kapriksilla ja asettele tarjoilulautasen keskelle halutessasi reilu kourallinen rucolaa.
TONNATOKASTIKE
Sekoita valutettu tonnikala, sardellifileet ja keltuainen tehosekoittimessa. Lisää oliiviöljy ohuena nauhana koneen käydessä. Ohenna kastike lopuksi lisäämällä keitinlientä ja sitruunanmehu. Mausta lopuksi suolalla ja pippurilla.
VIINIVINKKI: avaa pullo joululahjaksi saatua Amaronea.
torstai 20. helmikuuta 2014
Kanaramen
Keittiössämme on hartaasti odotettu tätä maailman valloittanutta ramenkeittoa eli alkuperältään japanilaista nuudelikeittoa New Yorkin matkasta lähtien. Glorian Ruoka&Viini-lehdessä 07/13 oli kanaramenin ohje, joten päätin kokeilla keittoa itse ja tässä oma versioni keitosta. Sopivan tulinen keitto lämmittää mukavasti kylmänä talvi-iltana. Ohjeesta saat 4 annosta.
RAMENKEITON LIEMI
4 broilerinleikkeen luut ja nahkat
2 litraa vettä
1 porkkana
1 banaanisalottisipuli (tavallinen keltasipulikin käy)
½ punainen chili
4 pussia misotahnaa eli misokeiton aineksia (esim Yutaka)
1 rkl riisiviinietikkaa (esim Yutaka)
1 rkl mirin-riisiviiniä (esim Yutaka)
1 tl suolaa
2-3 rkl japanilaista soijakastiketta (esim Blue Dragon)
KANARAMEN
noin 2 litraa ramenkeiton lientä (ohje edellä)
4 maustamatonta broilerin(rinta-)leikettä luineen
4 rkl japanilaista soijakastiketta
2 rkl mirin-riisiviiniä
4 luomumunaa
4 kerää munanuudeleita
noin 1 rkl seesamiöljyä
1 rasia tuoreita herkkusieniä tai siitakesieniä
4 lehteä lehtikaalia (tai 4 minipaksoita tai kiinankaalia)
1 pieni nippu kevätsipulia
1½ punainen chili
Irrota luut ja nahkat broilerinleikkeistä liemen keittämistä varten. Sekoita broilerinleikkeiden kanssa kulhossa mirin ja soija ja jätä marinoitumaan vähintään 30 minuutiksi.
Laita vesi ja luut kattilaan ja paloittele joukkoon porkkana, sipuli ja chili. Hauduta kannen alla noin 45 minuuttia. Kuori tarvittaessa pinnalle syntynyt vaahto pois kiehumisen alussa. Siivilöi lopuksi liemi ja lisää miso, riisiviinietikka, mirin, suola ja soijakastike.
Keitä munia 8 minuuttia ja anna niiden jäähtyä kylmässä vedessä.
Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta hyvin ja lisää joukkoon hieman seesamiöljyä.
Paloittele sienet. Huuhtele lehtikaali huolellisesti kylmällä vedellä ja pilko tarvittaessa pienemmäksi. Hienonna kevätsipulit ja chili.
Paista broilerinleikkeitä kuumalla paistinpannulla niin, että ne saavat väriä molemmilta puolilta. Jos käytät ohuempia leikkeitä, voit kypsentää ne valmiiksi pannulla. Jos käytät paksumpia rintaleikkeitä, suosittelen kypsentämistä vielä 200 asteisessa uunissa noin 15 minuutin ajan esim foliokääreessä. Mausta lopuksi kanat halutessasi ripauksella suolaa.
Kiehauta tarvittaessa ramenliemi uudelleen ja lisää joukkoon sienet sekä lehtikaali ja anna kasvisten hautua kuumassa liemessä noin pari minuuttia. Kasvisten pitää jäädä melko napakoiksi.
Kokoa lopuksi annokset. Leikkaa kana viipaleiksi. Kuori ja halkaise munat. Lisää nuudeleita, lientä, sieniä ja lehtikaalia keittolautasille. Asettele päälle viipaloitu kana, munat, kevätsipulia ja chiliä. Nauti raikkaan oluen kera syömäpuikkoja ja lusikkaa apuna käyttäen. Tätä keittoa syödessä saa myös hieman sotkea.
Keiton kanssa maistui erinomaisesti thaimaalainen vaaleankeltainen ja hennon yrttinen Singha olut 2,58€/0.33L.
sunnuntai 16. helmikuuta 2014
Yrttimunakas
Ystävänpäiväteemalla jatketaan tämä viikonloppu. Idea munakkaseen löytyi oikeastaan Prisman juustohyllyltä, kun käteen tarttui paketti sydämenmuotoista mainiota normandialaista briejuustoa. Tässä lopputulos. Ohjeesta saat kaksi pienempää munakasta tai yhden ison munakkaan.
5 luomumunaa
reilu kourallinen lehtipersiljaa (tai muita yrttejä makusi mukaan)
1 pkt Neufchátel valkohomejuustoa (=se sydämenmuotoinen, voit käyttää toki muutakin valkohomejuustoa)
pari tuoretta herkkusientä
noin 2 rkl kermaa
mustapippuria
suolaa
Hienonna yrtit ja sekoita kaikki munakkaan ainekset keskenään. Leikkaa juusto varovasti kolmeen osaan ja käytä juustosta munakkaaseen ns kuoriosat. Viipaloi herkkusienet. Kuumenna pari pientä blini- tai paistinpannua tai yksi iso paistinpannu ja kaada munakasmassa pannulle. Lisää päälle briejuustopalat ja reunalle herkkusieniä. Käännä tämän jälkeen lämpö hyvin pienelle ja anna hautua kannen alla noin 10 minuuttia tai kunnes munamassa on hyytynyt. Tarjoa esimerkiksi luomusitruunalohkojen ja kylmäsavulohen kera aamupalalla tai lounaalla. Munakkaan päälle voit lisätä paahdettuja pinjansiemeniä.
lauantai 15. helmikuuta 2014
Panzanella
noin 300-400g eri kokoisia ja värisiä kirsikka- tai miniluumutomaatteja
noin 4-5 paksua siivua vaaleaa maalaisleipää
noin 100g tuoreita herkkusieniä
1 prk aurinkokuivattuja tomaatteja
pari kourallista rucolaa
5-6 pientä salottisipulia
4 valkosipulinkynttä
LISÄKSI
pala hyvää vuohenjuustoa
pari rkl paahdettuja pinjansiemeniä
MARINADI
½ luomusitruunan mehu
3 rkl sherryviinietikkaa
noin ½ dl hyvää oliiviöljyä
mustapippuria
suolaa
WASABILLA HÖYSTETTY TSATSIKI
250g maustamatonta kreikkalaista jugurttia
1/3 kurkkua
noin 1 tl wasabia
mustapippuria
suolaa
loraus hyvää oliiviöljyä
LISÄKSI
2 naudan entrecote pihviä
nokare voita
mustapippuria
suolaa
Ota pihvit hyvissä ajoin huoneenlämpöön. Itse otan pihvit pois jääkaapista 2 tuntia ennen niiden paistamista. Lämmitä uuni 225 asteeseen. Puolita tomaatit ja pilko herkkusienet. Kuori ja halkaise sipulit kahtia. Siirrä pilkotut kasvikset kookkaan uunipellin toiseen päähän. Sekoita marinadin ainekset keskenään ja sekoita kasvisten joukkoon. Paahda uunin keskitasolla 10 minuuttia. Puolita tarvittaessa aurinkokuivatut tomaatit. Pilko leivät suupaloiksi ja pyörittele leipäpalat oliiviöljyssä. Lisää 10 minuutin kohdalla aurinkokuivatut tomaatit muiden kasvisten joukkoon ja leipäpalat toiseen päähän uunipeltiä. Paahda vielä toiset 10 minuuttia.
Pilko kurkku hienoksi ja sekoita jugurtin joukkoon muiden ainesten kera. Kuumenna parila- tai paistinpannu kuumaksi, lisää reilu nokare voita ja paista pihvejä kuumalla pannulla noin 1½-2 minuuttia per puoli (medium) ja lisää molemmille puolille paiston jälkeen suolaa ja mustapippuria, mieluiten suoraan myllystä. Anna pihvien tämän jälkeen tekeytyä folionyytin sisällä parisen minuuttia. Ota kasvikset uunista ja anna niiden jäähtyä hetki. Sekoita uunissa olleet ainekset rucolan kanssa ja annostele lautasille. Lisää halutessasi päälle vuohenjuustoa ja paahdettuja pinjansiemeniä. Asettele lopuksi pihvit ja wasabitsatsikia lautasille ja nauti heti.
Viinisuosituksena erittäin täyteläinen punainen pihviviini chilestä Canepa Genovino Carignan Syrah Carmenére 2011 18,87€
tiistai 11. helmikuuta 2014
Kurpitsarisotto
Yhdistin tässä oikeastaan kaksi ohjetta eli perus risotto-ohjeeni sekä Jamie Oliverin paahdetut kurpitsat-ohjeen (zucca al forno). Lopputuloksena oli ilahduttavan erilainen risotto, joka toimi mainiosti suosittelemani valkoviinin kanssa. Ohjeesta riittää pääruoaksi kahdelle tai alkuruuaksi neljälle.
PAAHDETUT KURPITSAT
1 pieni myskikurpitsa= butternutkurpitsa (tai pala talvikurpitsaa)
reilu kourallinen salvianlehtiä
2 kanelitankoa
mustapippuria
sormisuolaa (tai muuta hieman rakeisempaa suolaa)
1 kuivattu punainen chili
noin ½ dl hyvää oliiviöljyä
RISOTTO
3 dl carnaroli risottoriisiä
4 valkosipulinkynttä (tai oman makusi mukaan)
3 pientä salottisipulia
muutamia salvianlehtiä
noin 2 dl hyvää parmesaanijuustoa raastettuna
noin 1 dl ricottajuustoa
1 litra hyvää kasvislientä
noin 2-3 dl vermuttia (tai kuivaa valkoviiniä)
hyvää oliiviöljyä
nokare voita
Lämmitä uuni 200 asteeseen. Puolita kurpitsa. Pilko toinen puolisko pienemmiksi kuutioiksi ja toinen puolisko hieman kookkaammiksi lohkoiksi. Siirrä kurpitsat uunipellille leivinpaperin päälle. Ota esiin mortteli ja sokoita suola, pippuri, chili, salvianlehdet ja oliiviöljy tahnamaiseksi ja sekoita tämän jälkeen kurpitsoiden joukkoon. Lisää joukkoon kaksi kanelitankoa. Paahda uunissa noin 30 minuuttia ja poista lopuksi kanelitangot. Valmista tällä välin risotto. Valmistele kaikki ainekset ennenkuin aloitat risoton tekemisen. Pilko sipulit ja salvianlehdet hienoksi. Raasta parmesaani. Lisää kuumalle korkeareunaiselle pannulle oliiviöljy ja voi ja anna sulaa. Lisää sipulit ja kuullota hetki. Lisää risottoriisi ja kuullota hetki kunnes riisinjyvät kiiltävät. Lisää tämän jälkeen vuorotellen vermuttia ja kasvislientä koko ajan riisiä sekoittaen. Risotto on melkein valmista kun riisinjyvissä tuntuu vielä hieman ''kovaa suutuntumaa''. Lisää lopuksi parmesaani ja salvia. Siirrä pois kuumalta liedeltä ja lisää lopuksi ricottajuusto ja kurpitsakuutiot. Annostele lautasille ja lisää päälle kurpitsalohkoja sekä muutama salvianlehti ja halutessasi hieman parmesaaniraastetta. Nauti heti.
Viinisuositus: Bellingham the Bernard Series Old Wine Chenin Blanc 2012, Etelä-Afrikka 16,99€.
sunnuntai 9. helmikuuta 2014
Pannukakut sunnuntaiaamuna
Nämä eivät ole blinejä, vaikkakin vähän blineiltä näyttävät, vaan pulleita ja nopeatekoisia amerikkalaisia pannukakkuja. Taikinaan on lisätty leivinjauhetta, joka kohottaa ne pulleiksi. Skandinaaviseen tyyliin lettujen kera tarjolla Philadelphia tuorejuustoa, kylmäsavulohta, punasipulia ja tilliä. Olen tehnyt pannukakkuja jo pitkään Ohukainen &Paksukainen-lettukirjan ohjeella.
1 kananmuna
2½ dl maitoa
2 1/4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 rkl sokeria
1/4 tl suolaa
noin 2 rkl juoksevaa Oivariinia (tai muuta juoksevaa margariinia)
LISÄKSI
Philadelphia tuorejuustoa
kylmäsavulohta
punasipulia
tilliä
Riko kananmunan rakenne kulhossa rikki ja lisää maito. Sekoita toisessa kulhossa leivinjauhe, vehnäjauhot, suola ja sokeri. Sekoita keskenään ja lisää lopuksi margariini. Anna tekeytyä noin puoli tuntia jääkaapissa. Kuumenna pannu ja lisää hieman margariinia. Käännä pannukakut viimeistään kun niiden pinnalle alkaa muodostua kuplia. Näin rakenne jää ilmavammaksi. Taikinasta saat noin 14 kpl pieniä pannukakkuja. Halutessasi voit ripotella pannukakkuihin niiden paistuessa mustikoita ja tarjota lisäksi vaahterasiirappia.
maanantai 3. helmikuuta 2014
Tabbouleh-ohrasalaatti
Tabbouleh on alkujaan arabialainen bulgurista valmistettu salaatti. Itse käytän omaan kreikkalaistyyliseen reseptiini bulgurin sijasta suomalaista ohraa. Salaatti sopii hyvin tarjottavaksi esimerkiksi grillatun kanan tai karitsanlihapullien ja tsatsikin kera. Yrttejä voit vaihdella makusi mukaan. Perinteisessä tabbouleh-salaatissa käytetään tuoretta minttua ja persiljaa.
noin 3 dl esikypsytettyjä kokonaisia ohrasuurimoita (esim Myllyn Paras)
2 pakettia marinoituja fetakuutioita (esim Apetina vihreä oliivi ja valkosipuli)
1 ruukku tuoretta basilikaa
reilu kourallinen kalamataoliiveja
1 punainen makea suippopaprika
eri värisiä ja kokoisia miniluumu- ja kirsikkatomaatteja
2 banaanisalottisipulia
mustapippuria
suolaa
hyvää oliiviöljyä
Keitä ohra pakkauksen ohjeen mukaan ja jäähdytä. Pilko ainekset haluamasi kokoisiksi paloiksi ja sekoita keskenään. Lisää basilikan lehdet kokonaisina. Lisää lopuksi mausteet ja reilusti hyvää oliiviöljyä.
sunnuntai 2. helmikuuta 2014
Uuniperunat
Pienet uuniperunat sopivat alkupaloina tarjottaviksi tai iltapalaksi hyvän valkoviinin kera. Täytteitä voit vaihdella oman makusi mukaan.
Noin 12-15 kpl pieniä jauhoisia perunoita (esim Pito)
noin 150g kylmäsavulohta viipaloituna
1 prk smetanaa
2 pientä punasipulia
tuoretta tilliä
karheaa merisuolaa
Levitä merisuola uunipellille. Pese perunat tarvittaessa ja asettele ne suolapedille. Paista 225 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Tee perunoihin viillot varoen kuumaa höyryä. Asettele viiltoihin lohipalat, smetanaa, pala punasipulia ja ripottele lopuksi päälle hienonnettua tilliä.
Juomasuosituksena ranskalainen Alcasen valkoviini Gisselbrecht Riesling Tradition 2012, 11,99€
lauantai 1. helmikuuta 2014
Madonna di Campiglio
Madonna di Campiglio on noin 700 ihmisen asuttama pieni kylä Pohjois-Italian Trentinossa noin 1500 metriä merenpinnan tason yläpuolella. Kylä sijaitsee Val Rendenan laaksossa ja sitä ympäröivät Dolomiti di Brenta ja Adamello-vuoret, jotka kohoavat reiluun 3000 metriin. Vietimme kylässä viikon tammikuussa laskettelun ja hyvän viinin sekä ruuan merkeissä. Ihastuttavasta pikkukylästä löytyy noin 50 ravintolaa ja tietenkin kaikki italialaisia. Rinneravintoloista löytää gourmet-tasoista ruokaa ja viiniä, etenkin jos uskaltautuu monot jalassa ravintolan ala carte-puolelle.
Myös Chalet Fiat tarjoaa erinomaisen ala carte-listan lounasaikana. Monte Vigon huipulta löytyvästä Ristorante Orso Beunosta saa erinomaista pizzaa, joka paistetaan paikan päällä kiviuunissa. Ristorante Cinque Laghin buffet tarjoaa valikoiman erilaisia lihapatoja, toinen toistaan maukkaampia.Cingue Laghista löytyy myös erinomainen salaattibuffet ja paikan erikoisuus valkea lasagne on myös ehdottomasti kokeilemisen arvoista.
Kylän parasta pizzaa löydät ravintola Belvederestä (kuvassa alla valkea alppipizza saksanpähkinöillä). Myös ravintola Le Roi on tunnettu edullisista ja hyvistä pizzoistaan.
Suosikkiravintolamme kylässä oli ehdottomasti pieni ja viihtyisä Ferrari Spazio Bollicine Nabucco eli lyhyesti Ferrari Lounge. Nimi Ferrari ei liity millään tavalla autourheiluun, vaan nimen taustalla on viinitilan perustaja Giulio Ferrari. Hän toi 1900-luvun alkupuolella ranskalaisesta shampanjasta inspiroituneena Chardonnay-rypäleen Italian Trentinon alueelle ja loppu onkin historiaa. Kyseessä on pieni ja viihtyisä musta-valkealla teemalla sisustettu viinibaari, jonka alakerrasta löytyy pieni ja intiimi ravintola. Ravintola käyttää pääosin paikallisia raaka-aineita. Paikkaan voi tulla piipahtamaan after ski aperitiiville tai varata pöydän pitkää illallista varten. Paikan erikoisuus ovat Ferrarin laadukkaat kuohuviinit, jotka kuuluvat Trentinon alueen parhaimmistoon. Paikan sommelierit osaavatkin yhdistää viinin ja ruoan ainutlaatuisella tavalla. Osallistuimme paikassa Alppimatkojen järjestämiin viininmaistajaisiin, joita voin enemmän kuin suositella kaikille jatkossakin. Ihastuimme paikkaan ja varasimme pöydän illallista varten pari päivää myöhemmin.
Suosikki kuohuvaksi valikoitui Ferrari Brut eli kuiva pelkästään Chardonnay rypäleestä tehty kuohuviini. Ferrari Rosé eli Chardonnay ja Pinot Noir rypäleistä tehty vaaleanpunainen kuohuva oli myös erinomaista. Harmillista, että näitä kuohuvia ei löydy Alkon valikoimasta. Ravintolassa maistelimme paikallisia juustoja ja leikkeleitä. Erikoisuutena sinappihillokkeet, jotka maistuivat erinomaisesti paikallisten juustojen ja viinin kera. Paikan yksi pääruokaerikoisuus on parmesaanirisoton ohessa tarjoiltava ylikypsä possu, joka päihitti kaikki aiemmin maistamani ''pulled pork''-versiot. Aivan järjettömän hyvää!
Rinneravintoloiden suosikki oli mielestämme Rifugio Boch Passo Grosten rinnealueella. Söimme täällä lounaaksi erinomaista sienirisottoa ja tryffelignoccheja (kuvassa alla).
Myös Chalet Fiat tarjoaa erinomaisen ala carte-listan lounasaikana. Monte Vigon huipulta löytyvästä Ristorante Orso Beunosta saa erinomaista pizzaa, joka paistetaan paikan päällä kiviuunissa. Ristorante Cinque Laghin buffet tarjoaa valikoiman erilaisia lihapatoja, toinen toistaan maukkaampia.Cingue Laghista löytyy myös erinomainen salaattibuffet ja paikan erikoisuus valkea lasagne on myös ehdottomasti kokeilemisen arvoista.
Kylän parasta pizzaa löydät ravintola Belvederestä (kuvassa alla valkea alppipizza saksanpähkinöillä). Myös ravintola Le Roi on tunnettu edullisista ja hyvistä pizzoistaan.
Suosikkiravintolamme kylässä oli ehdottomasti pieni ja viihtyisä Ferrari Spazio Bollicine Nabucco eli lyhyesti Ferrari Lounge. Nimi Ferrari ei liity millään tavalla autourheiluun, vaan nimen taustalla on viinitilan perustaja Giulio Ferrari. Hän toi 1900-luvun alkupuolella ranskalaisesta shampanjasta inspiroituneena Chardonnay-rypäleen Italian Trentinon alueelle ja loppu onkin historiaa. Kyseessä on pieni ja viihtyisä musta-valkealla teemalla sisustettu viinibaari, jonka alakerrasta löytyy pieni ja intiimi ravintola. Ravintola käyttää pääosin paikallisia raaka-aineita. Paikkaan voi tulla piipahtamaan after ski aperitiiville tai varata pöydän pitkää illallista varten. Paikan erikoisuus ovat Ferrarin laadukkaat kuohuviinit, jotka kuuluvat Trentinon alueen parhaimmistoon. Paikan sommelierit osaavatkin yhdistää viinin ja ruoan ainutlaatuisella tavalla. Osallistuimme paikassa Alppimatkojen järjestämiin viininmaistajaisiin, joita voin enemmän kuin suositella kaikille jatkossakin. Ihastuimme paikkaan ja varasimme pöydän illallista varten pari päivää myöhemmin.
Cantina del Suisse on myös kokeilemisen arvoinen ravintola kylän keskustassa. Sisustus on hieman modernimpaa ja mukana on mielestäni jopa ripaus skandinaavisuutta.
Cantina del Suissen alkuruokana tarjoiltiin liha-, kala-, kasvis- ja juustoquennelleja.
Paikallista jänistä Cantina del Suissen tapaan.
Tripadvisorin mukaan Madonna di Campiglion paras ravintola löytyy Chalet Fogajard nimisestä luomuhotellista, joka sijaitsee pari kilometriä kylän keskustan ulkopuolella. Halusimme itse vierailla paikassa, mutta meillä ei lomaviikon lopussa ollut tähän valitetttavasti enää mahdollisuutta. Paikassa tarjotaan paikallisista luomuraaka-aineista tehtyä ruokaa. Käykää kokeilemassa, mikäli tähän tulee mahdollisuus.
Tilaa:
Blogitekstit (Atom)