lauantai 7. joulukuuta 2013

Maa-artisokkamoussekakku


Idean tähän helppoon ja juhlavaan kakkuun sain keksihylly.fi sivuilta, joilta löytyy kakun perusohje. Juhlava tarjottava vaikka jouluna tai uutena vuotena. Tässä oma versioni kakusta.

POHJA
75g voita
200g (½ pakettia) Digestive-keksejä

TÄYTE
5 liivatelehteä
500g (1 pussi) maa-artisokkia
noin 4 dl maitoa
suolaa
valkopippuria
muskottipähkinää
½ dl ranskankermaa
1½ dl kuohukermaa

KORISTELUUN
jokiravunpyrstöjä
jättikatkarapuja kuorineen
pieni luomusitruuna
pieni punasipuli
tuoretta tilliä

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Kuori ja paloittele maa-artisokat pienemmiksi. Keitä maidossa kypsiksi varoen polttamasta maitoa pohjaan.  Kun maa-artisokat ovat kypsiä, kaada suurin osa maidosta toiseen astiaan. Soseuta sauvasekoittimella. Tavoitteena on saada paksun jugurtin kaltaista sileää sosetta. Mikäli seos on liian sakeaa, lisää vielä jäljellä olevaa maitoa hieman. Lopun maidon voit heittää pois. Puserra liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sekoita nopeasti vielä kuumaan maa-artisokkasoseeseen. (Mikäli sose ehtii tässä vaiheessa jäähtyä, voit lämmittää sen uudelleen liedellä). Lisää ranskankerma, kevyesti vaahdotettu kerma ja mausta. Jätä seos jäähtymään. 
Tee  pohja. Vuoraa pitkulaisen muotoinen vuoka ensin leivinpaperilla. Sulata voi kattilassa. Murusta keksit esimerkiksi monitoimikoneessa ja lisää lopuksi sula voi. Painele käsin vuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi. Lisää jo jäähtynyt maa-artisokkasose ja siirrä jääkaappiin yön yli hyytymään. Koristele ennen tarjoamista esimerkiksi äyriäisillä.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...