tiistai 27. toukokuuta 2014

Lohipiiraat


Kyseinen resepti on peräisin äidiltäni ja piiraita on tarjottu mm. ylioppilasjuhlissani reilu 10 vuotta sitten. Tulikin hieman nostalginen olo piiraita leipoessani. Ohjeen salaisuus on rapeassa perunataikinassa. Voit koristella piiraat esimerkiksi kapriksilla tai vihreillä parsan nupuilla. Piiraat voi tarjota kylminä tai lämpiminä. Oivallinen tarjottava kesän juhlapöytään tai piknikille!

12 kpl

POHJATAIKINA
125g voita
2½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
2 keitettyä perunaa (itse käytin 4 kpl pieniä puikulaperunoita)
1 dl persiljaa hienonnettuna

TÄYTE
1 pieni purjo
150g kylmäsavulohta
1 rasia (=200g) valkosipulituorejuustoa
2 munaa
½ dl maitoa
2 rkl vehnäjauhoja
1 valkosipulin kynsi
1 tl sitruunapippuria
ripaus suolaa

KORISTELUUN
kapriksia
vihreitä parsan nuppuja

1. Tee ensin pohjataikina. Sekoita huoneenlämpöinen voi ja kuivat aineet keskenään käsin nyppimällä tai yleiskoneessa. Lisää joukkoon kylmät raastetut perunat ja hienonnettu persilja. Sekoita kevyesti. Siirrä jääkaappiin odottamaan. 

2.  Hienonna purjo ja pehmennä mikrossa täydellä teholla kuumentaen noin 2 minuuttia. Anna jäähtyä. Leikkaa lohi pieniksi kuutioiksi. Vatkaa sähkövatkaimella tuorejuusto, munat, maito, vehnäjauhot ja mausteet kevyesti sekaisin. Puserra joukkoon valkosipulin kynsi. Lisää purjo ja lohi. 

3. Voitele huolellisesti 12 kpl muffinssivuoka rasvalla tai käytä vaihtoehtoisesti silikonivuokaa (ei tarvitse voidella). Leivo taikinasta tanko ja jaa se 12 yhtä suureen palaan. Pyörittele palat palloiksi. Levitä sormin taikina muffinssivuokiin reunoille saakka. Annostele noin ruokalusikallinen täytettä kuhunkin vuokaan. Koristele kapriksella tai parsan nupulla. Paista 200 asteisen uunin alatasolla 20 minuuttia. Irrota piiraat varovasti heti lämpiminä. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...