sunnuntai 25. toukokuuta 2014

Urbanin kevätmenuilta


Kuopiolainen ravintola Urban järjesti tänä vuonna toisen menuillan. Ensimmäisestä menuillasta kirjoitin blogissa maaliskuussa. Tällä kertaa kyseessä oli viiden ruokalajin kevätmenuilta viinipaketilla. Menu oli jälleen ''yllätysmenu'' eli ruokalajeja ei tiennyt etukäteen. Kokonaisuus oli jälleen onnistunut ja erityistä kiitosta saivat illan viinit, jotka täydensivät jokaisen annoksen erinomaisesti. 

Kuvassa ylhäällä ensimmäinen ruokalaji eli käsin vuoltu härkätartar, pecorino-juustoa ja sinappimajoneesia. Päällä viiriäisenmuna. Etelä-Ranskan Languedoc-Roussillon alueelta tuleva Puycheric Syrah Rosé oli erinomainen valinta myös helteiseen kesäiltaan.


Tillibriossia, korvasienimuhennosta ja savumuikkuja. 
Australialainen Peter Lehmann Wildcard Chardonnay (Alkon tilausvalikoimaa).


Kallaveden kuhaa, vihreää ja valkeaa parsaa, helmisuurimoita ja bearnaisekastiketta. Allekirjoittaneelle jo ennestään tuttu itävaltalainen Steininger Riesling toimi annoksen kera erinomaisesti.


Peltolan Blue-juustoa, seljankukkahunajaa ja siitepölyä. Ranskalainen hapokas jälkiruokaviini Château Le Clou Classic täydensi suolaisen juuston makua hyvin. Kyseinen viini on saanut makeutensa jalohomeen rusinoimista rypäleistä ja mitään lisäaineita viinin tekemisessä ei ole käytetty.


Raparperivispipuuroa, valkosuklaamoussea ja raparperipiirakkaa. Lisäksi mansikoita ja basilikaa.
Chileläinen jälkiruokaviini Casillero del Diablo Late Harvest oli täydellinen valinta kyseiselle jälkiruoalle. Viinin maku oli yhtä aikaa hedelmäinen ja makea, jota tasapainotti kuitenkin mukava hapokkuus. 
''Casillero del Diablo -viinien nimi on lähtöisin yli 100 vuoden takaa. Viinitalon omistaja Don Melchor de Concha y Toro otti tuottamistaan viineistään talteen itselleen parhaat ja varastoi ne omaan yksityiseen kellariinsa. Suojellakseen viinejään varkailta hän alkoi levittää huhua kellarissa asuvasta paholaisesta. Tästä on peräisin viinien nimi – Casillero del Diablo, suomeksi ”Pirunkellari”.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...