sunnuntai 4. toukokuuta 2014

Parsa-ricottajuustoleivät


Brysselissä kahvila Le Pain Quotidienissä törmäsimme hieman erilaisiin lämpimiin voileipiin, joita kokeilin myös kotona. Yksinkertainen resepti toimii hyvin. 

noin 4-5 isoa palaa
 
5-6 kpl vihreää parsaa
loraus hyvää oliiviöljyä
muutama hyppysellinen suolaa
1 prk Ricottajuustoa á 250g
maalaisleipää
timjamia
mustapippuria

Lämmitä uunin grillivastus 250 asteiseksi. Huuhtele parsat huolellisesti. Poista parsoista kova kanta napsauttamalla. Leikkaa parsoista erimuotoisia ohuita siivuja. Laita parsat, oliiviöljyä ja suolaa kulhoon ja anna marinoitua noin 10 minuuttia. 
Leikkaa leivät viipaleiksi. Paahda leipäpaloja hetki uunin ylätasolla (noin 1-2 minuuttia riittää). Levitä ricottajuusto lämpimien leipäviipaleiden päälle. Lisää parsat, timjamia ja mustapippuria. Paahda ylätasolla vielä noin 5 minuuttia. Tarkoitus on lämmittää leivät, parsan ei tarvitse ruskistua. 
Pirskota halutessasi leipien päälle vielä hieman oliiviöljyä ennen tarjoilua.
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...