sunnuntai 8. kesäkuuta 2014
Kirsikkaclafoutis
Clafoutis on ranskalainen kakun ja pannarin välimuoto ja saa olla sisältä hieman taikinamainen. Sen klassikkotäyte ovat tuoreet kirsikat, mutta myös raparperi, vadelmat ja luumut sopivat täytteeksi. Clafoutis tarjoillaan lämpimänä vaniljajäätelön kera.
6 ANNOSTA
noin ½ litraa tuoreita kirsikoita
1 dl sokeria
3 munaa
vaniljaa myllystä (Dr. Oetker)
½ dl vehnäjauhoja
½ dl mantelijauhoja
2 dl maitoa tai kermaa
LISÄKSI
pieni nokare voita tai margariinia (uunivuokien voiteluun)
tomusokeria
vaniljajäätelöä
Lämmitä uuni 175 asteeseen. Huuhtele kirsikat ja poista niistä kivet. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon noin 8 pyöräytystä vaniljaa myllystä ja jauhot, sekoita. Lisää lopuksi maito tai kerma.
Voitele 6 kpl pieniä uuninkestäviä annosvuokia tai yksi isompi uunivuoka voilla. Annostele taikinaa noin 2/3 syvyydeltä vuokiin. Lado päälle kokonaisia kirsikoita (puolikkaat kirsikat hukkuvat taikinan alle paistuessa).
Paista uunin alatasolla noin 35 minuuttia.
Huom! Jos väri tummuu liian aikaisin, laita paistamisen loppuvaiheessa päälle esim pala foliota.
Ripottele pinnalle tomusokeria ja tarjoa vaniljajäätelön kera.
VIINISUOSITUS: italialainen pirskahteleva jälkiruokaviini La Caliera Moscato d'asti 2013 7,66€.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Juuri ajattelin tänään syrkinnejä kokeillessani, että rakenteessa oli jotain samaa kuin clafoutisissa :)
VastaaPoistaKokeilin ekaa kertaa mantelijauhoilla ja toimi erittäin hyvin :)
VastaaPoistaJa tietty syrnikeistä piti puhua, mutta typo perskules iski... Oikoluku olis poikaa, jos viitsis :D
VastaaPoistaNuo saa varmaan todella hyvää makua tuosta mantelijauhosta. Clafoutis on yksi omia suosikkejani. Varsinkin karviaisista tulee ihanan hapanversio.
VastaaPoistaKarviaisversio onkin aivan uusi tuttavuus-täytyy kokeilla myöhemmin kesällä :)
VastaaPoista