lauantai 21. kesäkuuta 2014

Piparjuuri-perunasalaattia ja kylmäsavulohta


Uusista perunoista saa parhaan perunasalaatin. Omassa salaatissani yhdistyy peruna, piparjuuri ja suolainen kylmäsavulohi. Täydellisen yksinkertainen kesäsalaatti. 

4:lle

vajaa 1kg pieniä uusia perunoita
500g kylmäsavulohta siivuina
1 prk isoja kapriksia
300g Turkkilaista jugurttia
1 ruukku tilliä
2 kevätsipulia varsineen
noin 1 ½-2 rkl piparjuuritahnaa
1/4 dl hyvää oliiviöljyä
1/4 dl sitruunavalkoviinietikkaa
suolaa
mustapippuria

1. Huuhtele perunat huolellisesti ja harjaa kuoret pois. Puolita tarvittaessa isommat perunat, jotta ne kypsyvät tasaisesti. Lisää perunoiden keitinveteen suolaa ja keitä perunat kypsiksi. Anna perunoiden hieman jäähtyä keittämisen jälkeen. 

2. Viipaloi perunoiden kiehumisen aikana sipulit ja siirrä suureen kulhoon. Lisää joukkoon oliiviöljy, sitruunavalkoviinietikka sekä reilusti suolaa ja mustapippuria. Anna maustua hetki. 
Hienonna tilli. Sekoita turkkilaisen jugurtin joukkoon tilkka oliiviöljyä, suolaa, mustapippuria ja piparjuuritahnaa (makusi mukaan). 

3. Asettele lohisiivut tarjoiluastian reunoille aaltoilevasti. 

4. Lisää sipuleiden joukkoon hieman jäähtyneet perunat sekä 2/3 tillistä. Sekoita hyvin. Lisää lopuksi joukkoon maustettu jugurtti (jätä muutama ruokalusikallinen koristeluun) ja sekoita vain kevyesti. Kaada perunat tarjoiluastian keskelle. Lisää päälle loput tillistä ja jugurtista sekä kapriksia. 

VIINISUOSITUS: raikas chileläinen valkoviini Torres Santa Digna Sauvignon Blanc Reserva 2013 9,98€. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...