lauantai 8. maaliskuuta 2014

Torres Chile menuilta Mustassa Lampaassa

Torres Chilen ihastuttava edustaja Andrea Serrat vieraili 7.3. ravintola Mustassa Lampaassa Kuopiossa. Tarjolla oli herkullinen viiden ruokalajin illallinen, joka oli suunniteltu Torresin viineille sopivaksi. Menulle oli yhdistetty kahdeksan upeaa Torresin Chilessä tuotettua viiniä. 

''Espanjan tunnetuin viiniperhe Torres osti vuonna 1979 Chilen Curico-laaksossa sijaitsevan viinitarhan. Torres oli tuolloin ensimmäinen Chileen sijoittanut eurooppalainen tuottaja. Torres toi Chileen mukanaan modernin viininvalmistuksen menetelmät ja oli merkittävässä roolissa nostamassa Chilen viinien kansainvälistä tunnettuutta. Torres omistaa nykyisin noin 450 hehtaaria tarhoja eri puolilla Curico-laaksoa.
Torres Chilen viinit on palkittu useissa erilaisissa viinikilpailuissa. Esimerkiksi vuonna 2009 Torres valmisti Chilen parhaaksi valitun Chardonnay-valkoviinin (Cordillera Chardonnay) ja 2012 Chilen parhaaksi valitun kuohuviinin (Santa Digna Estelado Rosé). Torresin tila on ollut ensimmäisiä viiniturismin kohteita Chilessä. Tilalla ja sen yhteydessä sijaitsevassa ravintolassa vierailee vuosittain noin 20 000 viininystävää.

Miguel Torres Chile aloitti Fair for Life -eettisen kaupan viinien tuotannon vuonna 2010. Chileen helmikuussa 2010 iskeneessä maanjäristyksessä koettiin merkittäviä tuhoja viinitiloilla. Järistyksen jälkeen viinitila osallistui aktiivisesti työntekijöiden ja naapureiden kotien korjaustyöhön. Maanjäristyksen jälkeen viinitila on aktiivisesti toiminut Fair for Life -sertifiointiprojektin parissa.''
 -Winestate Oy materiaalipankki-



Viinit vasemmalta oikealle: Torres Santa Digna Estelado Rosé, 2013 Torres Santa Digna Cabernet Sauvignon Rosé, 2013 Torres Santa Digna Sauvignon Blanc, 2012 Torres Cordillera Chardonnay, 2009 Torres Cordillera Carignan, 2012 Torres Reserva del Pueblo, 2008 Torres Manso de Velasco ja 2009 Torres Nectaria.


 Porsasrillette, inkivääriä ja merilevää.
Maisteluparina kaksi viiniä: 2013 Torres Santa Digna Cabernet Sauvignon Rosé ja
2012 Torres Cordillera Chardonnay. Rosé toimi yllättäen erinomaisesti itämaisen rilletten kumppanina. Chardonnay jäi tämän ruokalajin kanssa mielestäni hieman varjoon, vaikka erinomainen viini muuten kyseessä.


 Sokerisuolattua Kallaveden kuhaa, piparjuurta ja varsiselleriä. 
2013 Torres Santa Digna Sauvignon Blanc.


 Ankanrintaa kahdella tapaa, omenaa, punakaalia ja omena-calvadoskastike. 
Maisteluparina kaksi viiniä: 2009 Torres Cordillera Carignan ja 2012 Torres Reserva del Pueblo. Suomessa nyt ensimmäistä kertaa esitelty Reserva del Pueblo toimi mielestäni paremmin ankanrinnan kumppanina keveydestä huolimatta. Cordillera Carignan on erinomaisen täyteläinen punaviini, jota itse tarjoaisin riistaruoan kera.


 Kiuruveden Aurora-juustoa kahdella tapaa, kirsikkaa ja timjamia. 
 2008 Torres Manso de Velasco. 
Tämän jälkeen ei jäänyt epäselväksi, miksi kyseinen viini nauttii pienehköstä kulttistatuksesta.


 Jogurttia, vaniljaa ja bergamottia. 
  2009 Torres Nectaria, riesling-rypäleestä valmistettu erinomainen jälkiruokaviini.



Useita erinomaisia viinejä ja mitä makupareja! Kevään ja kesän aikana tulette varmasti näkemään kyseisiä viinejä blogissani erilaisiin ruokiin yhdistettynä.

1 kommentti:

  1. Mahtavaa että Kuopiostakin löytyy jotain tällaista!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...