torstai 6. maaliskuuta 2014

Valkosuklaa-pannacotta


Pannacotta on italiaa ja tarkoittaa ''keitettyä kermaa''. Kyseessä on Piemonten alueelta kotoisin oleva kermavanukas, jonka valmistaminen on todella helppoa. Pannacotta on helposti muunneltavissa, karpalokastikkeen sijaan voit käyttää esimerkiksi tyrnikastiketta. 
Omasta ohjeestani saat yhteensä 4 kpl kuvassa näkyviä annoksia. Pannacottan voit valmistaa helposti jo edellisenä iltana ja säilyttää yön yli jääkaapissa. 

3 liivatelehteä
4 dl Flora Kuohu 26% (tai muuta kuohukermaa)
1/4 dl sokeria
100g valkosuklaata (esim Fazer)
½ tl vaniljaa myllystä (Dr.Oetker)

PINNALLE
karpalo jälkiruokakastiketta (esim Villiaromi)
noin ½ dl jäisiä karpaloita
noin 2 rkl tomusokeria

Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Kuumenna pienessä kattilassa kerma ja sokeri kiehuvaksi. Siirrä kattila pois kuumalta liedeltä ja paloittele valkosuklaa joukkoon. Lisää vaniljaa myllystä. Sekoita tasaiseksi. Puserra liivatteista huolellisesti vesi pois ja lisää ne kerman joukkoon. Jäähdytä seosta kylmävesihauteessa koko ajan sekoittaen. Annostele jäähtynyt kermaseos annosmaljoihin ja nosta varovasti jääkaappiin hyytymään. Oman kokemukseni mukaan pannacotta on valmista nautittavaksi aikaisintaan 3 tunnin kuluttua. Ennen tarjoamista kaada hyytyneen pannacottan päälle karpalokastiketta. Sulata jäisiä karpaloita aavistuksen verran esim mikrossa ja pyörittele ne tämän jälkeen tomusokerissa. Koristele maljat juuri ennen tarjoamista huurteisilla karpaloilla. 

VINKKI: Dr.Oetkerin vaniljamylly on erittäin näppärä keino lisätä aitoa Madagascar-Bourbon-vaniljaa jälkiruokiisi. Mikäli et omista kyseistä vaniljamyllyä, voit lisätä kermaseokseen yhden vaniljatangon. Muista poistaa vaniljatanko heti kun seos on kiehahtanut.

1 kommentti:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...