sunnuntai 23. maaliskuuta 2014

Täytetyt ahvenet


Vanhempani kävivät pilkillä ja saivat saaliiksi 6 kiloa ahvenia. Neljä suurinta laitettiin uuniin italialaisella pinaattilisukkeella täytettynä.

4 ANNOSTA
4 kokonaista perattua ahventa
hyvää oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria

TÄYTE
250g tuoretta pinaattia
3 valkosipulinkynttä
noin 4-5 kpl sardellifileitä (esim Casa Rinaldi)
kourallinen paahdettuja pinjansiemeniä
1 luomusitruuna
hyvää oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Lorauta uunivuoan pohjalle oliiviöljyä. Mausta kalat suolalla ja mustapippurilla ja nosta uunivuokaan.
Valmista täyte. Huuhtele pinaatti huolellisesti kylmässä vedessä. Pilko valkosipulit. Kuumenna pannulla tilkka oliiviöljyä ja kuullota valkosipulia hetki. Lisää sardellifileet ja anna niiden ''sulaa'' pannulle. Lisää pinaatti ja anna hautua kypsäksi. Lisää yhden luomusitruunan raastettu kuori ja puolikkaan sitruunan mehu. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää lopuksi joukkoon paahdetut pinjansiemenet.
Täytä ahvenet. Kaada päälle oliiviöljyä ja rouhaise vielä päälle suolaa ja mustapippuria. Pilko jäljelle jäänyt sitruunan puolikas mukaan uunivuokaan. Paista uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.
Tarjoa vihersalaatin ja perunamuhennoksen kera. 

VIINISUOSITUS: Kuiva chileläinen ja mielestäni ''se ainoa oikea ahvenviini'' Leyda Garuma Vineyard Sauvignon Blanc 2013 9,98€.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...