tiistai 11. maaliskuuta 2014

Savulohipannari


Piparjuurikastikkeen kera tarjoiltavaa savulohipannaria tehdään meillä usein sunnuntaiaamuisin. Pannari sopii hyvin myös iltapalaksi ja on erittäin helppo valmistaa. Alkuperäinen resepti löytyy Glorian Ruoka&Viini-lehden numerosta 2/2013, jossa se komeilee myös lehden kannessa. Itse olen lisännyt alkuperäiseen reseptiin kapriksia, ne sopivat mielestäni lohipannariin kuin nenä päähän.

1 rkl voita
3 luomukananmunaa
1½ dl maitoa
2 dl vehnäjauhoja
1 rkl sokeria
1 tl suolaa

200g lämminsavulohta
kourallinen kirsikkatomaatteja
2-3 rkl kapriksia
1 salottisipuli tai pieni pala purjoa
½ dl hienonnettua lehtipersiljaa (tai tilliä)
noin 1/4 tl mustapippuria

KASTIKE
1 prk ranskankermaa
½-1 tl piparjuuritahnaa (esim Felix) 

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Laita uuninkestävä pannu liedelle ja anna voin sulaa pannun pohjalle. Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa ja lisää maito, jauhot, sokeri, suola ja pippuri. Anna turvota hetki huoneenlämmössä. 

Hienonna lehtipersilja ja sipuli. Lisää kaprikset, sipuli ja lehtipersilja taikinan joukkoon ja sekoita. Kaada taikina pannulle sulaneen voin päälle. Nostele päälle kalapalat ja puolitetut kirsikkatomaatit. Rouhaise päälle vielä hieman mustapippuria. Kypsennä uunin alatasolla noin 25 minuuttia. 

Sekoita piparjuuritahna ranskankermaan. Tarjoa kuuma pannari piparjuurikastikkeen kera. Halutessasi voit ripotella pannarin päälle vielä lehtipersiljaa ja puristaa aavistuksen verran sitruunan mehua. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...