tiistai 18. maaliskuuta 2014

Suolapähkinäbrownie


Kunnon brownien tulee olla sisältä raaka ja pureskeltava. Perinteinen brownien ohje ei sisällä lainkaan pähkinöitä, mutta mielestäni etenkin suolapähkinät tasapainottavat makeutta juuri sopivasti. Taikinaan voit halutessasi lisätä myös esim saksan- tai pekaanipähkinöitä. Jos kaipaat enemmän suklaata, voit lisätä taikinaan suklaarouhetta. Brownie tarjoillaan vadelmakastikkeen ja ranskankerman kera. 

BROWNIE
200g tummaa suklaata (esim Fazer Premium 70%)
175g voita
3 kananmunaa
2½ dl sokeria
½ dl vehnäjauhoja
1 dl suolapähkinöitä

2 rkl voita
2 rkl korppujauhoja

VADELMAKASTIKE
5dl pakastevadelmia
½ dl sokeria

LISÄKSI
ranskankermaa

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Sulata suklaa ja voi kattilassa ja anna jäähtyä. Vaahdota munat ja sokeri sähkövatkaimella. Lisää jäähtynyt suklaaseos vaahtoon samalla vatkaten. Siivilöi vehnäjauhot taikinaan ja sekoita. Lisää lopuksi pähkinät. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 20cm) pohjan ja reunan väliin. Voitele ja korppujauhota vuoan reunat. Kaada taikina vuokaan ja paista uunissa 40 minuuttia. 
Tee vadelmakastike. Mittaa ainekset kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä välillä sekoittaen noin 5 minuuttia. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi ja jäähdytä. 
Tarjoa jäähtynyt brownie kylmän vadelmakastikkeen ja ranskankerman kera. 


3 kommenttia:

  1. Voin hyvinkin kuvitella pähkinöiden sopivan brownieen. Pakko kokeilla!
    Kiitokset vinkistä :)

    VastaaPoista
  2. Ihana blogi sinulla! Tämäkin aivan ihana resepti. Itsekin ostin jo tovi sitten suolapähkinöitä kaappiin, jotta tekisin jotain tällaista herkkua, mutta en ole vielä saanut aikaiseksi. Hyvä idea tämäkin :)

    VastaaPoista
  3. Kiitos :) Tämä herkku on kaiken lisäksi todella helppo valmistaa.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...