keskiviikko 17. syyskuuta 2014

Punajuurta & fetajuustoa


Karamellisoidut punajuuret ja lampaanmaidosta valmistettu fetajuusto ovat ihana yhdistelmä! Annos viimeistellään paahdetuilla kurpitsansiemenillä. 

4 annosta

1 kg punajuuria
2 palaa fetajuustoa (yht 400g)
noin ½ dl kurpitsansiemeniä
3 rkl hunajaa
3 rkl tummaa balsamikastiketta (esim Rajamäki)
mustapippuria
suolaa
oliiviöljyä

Pese ja kuori punajuuret. Pilko ne pienemmiksi annospaloiksi. Kiehauta vesi ja keitä punajuuria, kunnes ne ovat melkein kypsiä. Punajuuret jatkavat kypsymistä pannulla, joten älä keitä niitä liian kauan. Paahda kuivalla pannulla kurpitsansiemeniin paahteinen väri ja siirrä jäähtymään. Kuumenna tilkka oliiviöljyä pannulla ja lisää punajuuret. Lisää ripaus suolaa ja mustapippuria. Kuullota punajuuria hetki ja lisää joukkoon hunaja ja balsamikastike. Anna karamellisoitua pari minuuttia välillä sekoittaen.  Annostele lautasille. Murenna päälle pala fetajuustoa ja viimeistele kurpitsansiemenillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...