tiistai 30. syyskuuta 2014

Omenapuuro


Omenoita riittää tähän aikaan vuodesta vaikka kuinka. Tässä mieheni isoäidin ohje, jota tuunasin itse lisäämällä omenasoseen joukkoon muscovadosiirappia. Omenapuuroon saa uppoamaan todella paljon happamia syysomenia, mikäli uuniomenat ja murupaistokset alkavat jo kyllästyttää. Kiitokset Ulla-mummille alkuperäisestä ohjeesta. Omenapuuro on meillä syksyn kestosuosikki, johon ei kyllästy sitten millään. 

noin 1½ litraa happamia omenoita kuorittuna ja kodat poistettuina
1½ dl puuroriisiä
2 rkl perunajauhoja
1½ dl vettä
½ dl ruokokidesokeria
2 rkl muscovadosiirappia (voit korvata tummalla siirapilla tai jättää kokonaan pois)
1 kanelitanko

1. Kuori ja viipaloi omenat. Lisää omenat, noin 1 dl vettä, muscovadosiirappi ja kanelitanko kattilaan. Anna kiehua hiljalleen noin 15 minuuttia tai kunnes omenat ovat pehmeitä. Poista kanelitanko ja soseuta sauvasekoittimella. 

2. Keitä puuroriisi valmiiksi pakkauksen ohjeen mukaan toisessa kattilassa. Käytä riisin keittämiseen vettä, älä maitoa.

3. Yhdistä omenasose, riisi ja sokeri. Lisää 2 rkl perunajauhoja noin ½ dl kylmää vettä ja sekoita tasaiseksi. Sekoita tämän jälkeen perunajauhovesi puuron joukkoon ja anna puuron vielä nopeasti kiehahtaa. Nauti esimerkiksi kanelin ja sokerin kera. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...