sunnuntai 28. syyskuuta 2014

Punajuurisosekeitto


Tuoreista punajuurista valmistettu keitto on todella herkullista. Käytä keittoon jauhoisia ruokaperunoita, kuten Lapin Puikulaa tai Pitoa. Palan kaalia voi korvata vaikka parilla porkkanalla.

4-5 annosta

1 kg raakoja punajuuria
½ kg Lapin puikula-perunoita (tai muita jauhoisia perunoita)
noin 200g pala kaalia
1 iso keltasipuli
1 litra kasvislientä
1 rkl hienonnettua tuoretta timjamia
2 rkl tummaa siirappia
mustapippuria
suolaa

TARJOILUUN
smetanaa
timjamia

Kuori perunat. Pese ja kuori punajuuret. Pilko perunat ja punajuuret pienemmiksi paloiksi. Hienonna sipuli ja kaali. Lisää kaikki ainekset kiehuvan kasvisliemen joukkoon ja keitä kunnes punajuuret ja perunat ovat kypsiä.  Soseuta sauvasekoittimella ja lisää lopuksi siirappi sekä suolaa ja mustapippuria. Tarjoa smetanan kera. Koristele muutamalla timjamin lehdellä. 

VINKKI: voit korvata smetanan fetajuustolla tai raejuustolla.

4 kommenttia:

  1. Hypnoottinen tuo keittokuva, sitä pitää vaan tuijottaa :D kun ei maistamaan pääse :)

    VastaaPoista
  2. Täytyy tunnustaa, että tuo kuvio keiton pintaan syntyi ihan puolivahingossa. Timjami ja punajuuri sopivat tässä tosi hyvin yhteen :)

    VastaaPoista
  3. Punajuurikeitto on ihanaa! Mikä tuo upea kulho on?

    VastaaPoista
  4. Belgialaisen D&M Depotin kulho. Dominik-sarjaa.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...