tiistai 1. huhtikuuta 2014

Sitruuna-valkosuklaajuustokakku


Klassinen juustokakku on tuunattu sitruunanmakuisella valkosuklaalla. Koristele halutessasi luomusitruunalohkoilla ja mintulla. Juustokakun kannattaa antaa tekeytyä yön yli jääkaapissa ennen tarjoilua. Omasta mielestäni maku on parhaimmillaan vasta parin päivän kuluttua, joten voit tehdä kakun hyvissä ajoin etukäteen. 

POHJA
200g kaurakeksejä
100g voita

600g= 3 rasiaa Philadelphia maustamatonta tuorejuustoa
3 kananmunaa
1 dl sokeria
200g= 2 levyä Fazer Lemon white baking chocolate (=sitruunanmakuista valkosuklaata)
noin ½ tl vaniljaa myllystä (Dr. Oetker)

KORISTELUUN
luomusitruuna
minttua

Hienonna keksit esim blenderissä tai monitoimikoneessa ja lisää joukkoon paloiteltu huoneenlämpöinen voi. Sekoita tasaiseksi massaksi. Pingota pala leivinpaperia irtopohjavuoan (halkaisija 20cm) pohjan ja reunan väliin. Voitele kevyesti reunat. Taputtele keksiseos käsin vuoan pohjalle. 
Sulata suklaa vesihauteessa. Sekoita kulhossa tuorejuusto, sokeri ja vanilja kevyesti sähkövatkaimella. Lisää hieman jäähtynyt suklaa seokseen. Lisää tämän jälkeen munat yksitellen vatkaten. 
Kaada juustomassa irtopohjavuokaan. Nosta vuoka vielä suuremman pellin päälle, sillä pohjasta voi mahdollisesti tihkua hieman ylimääräistä rasvaa paiston aikana. Paista 150 asteisessa uunissa keskitasolla 50 minuuttia. 
Anna jäähtyä ja nosta jääkaappiin. Jäähdytä jääkaapissa mielellään yön yli ennen tarjoilua. Irrota varovasti irtopohjavuoan reunat. Koristele halutessasi parilla luomusitruunalohkolla ja tuoreilla mintun lehdillä.



2 kommenttia:

  1. Oi sitruuna ja valkosuklaa ovat kyllä ihana yhdistelmä... Minäkin leivoin juuri sitruuna-mascarponejuustokakkua. ;)

    VastaaPoista
  2. Sitruuna ja mascarpone toimivat varmasti myös hyvin yhdessä :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...