lauantai 12. huhtikuuta 2014

Amalfin sitruunat


Mozzarellatäytteiset sitruunat sopivat erinomaisesti alkupaloiksi. Idean ohjeeseen sain, kun näin Jamie Oliverin tekevän samantapaisia täytettyjä sitruunoita eräässä Italian Amalfin rannikolla kuvatussa jaksossa. Jamien sitruunat tosin epäonnistuivat ja paloivat mustiksi liian kuumassa uunissa. Omani onnistuvat takuuvarmasti ja valmistuvat nopeasti. Ohjeesta saat yhteensä 6 sitruunaa, josta riittää alkupalaksi kahdelle. 

3 pientä luomusitruunaa
1 pala bufalamozzarellaa á 125g 
6 kpl basilikanlehtiä
6 kpl pieniä sardellifileitä (esim Casa Rinaldi tai Mizar)
mustapippuria myllystä
hyvää oliiviöljyä

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Huuhdo sitruunat huolellisesti, vaikka käyttäisitkin luomua. Leikkaa jokaisesta sitruunasta kaksi noin sentin paksuista viipaletta. Leikkaa sisus pois. Reunoille voi jäädä hieman sitruunaa makua antamaan. Asettele sitruunat uunivuokaan. Leikkaa mozzarella kuudeksi viipaleeksi ja asettele sitruunoiden pohjalle. Laita jokaisen sitruunan päälle basilikanlehti ja yksi sardellifilee. Rouhaise päälle mustapippuria ja pirskota reilusti oliiviöljyä. Paista uunissa noin 5 minuuttia. Tarjoile hyvän patongin tai maalaisleivän kera. Sitruunan kuoria ei ole tarkoitettu syötäviksi, ainoastaan sisällä oleva sitruunan maustama juusto täytteineen. 

VIINISUOSITUS: Italian Veneton alueen sitruunainen valkoviini Anselmi San Vincenzo 2013 10,91€.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...