lauantai 9. elokuuta 2014

Urbanin kesämenuilta


Ulkoruokinnalla jatketaan ja vuorossa ravintola Urbanin kesämenuilta Kuopiossa. Urbanin menuillat ovat tulleet meille jo tavaksi. Kuopion ravintolamaailmassa tapahtuu loppujen lopuksi melko vähän, joten tällaiset yllätysmenuillat ovat aina mukavaa piristystä arkeen. Tällä kertaa menu oli kirjoitettu vanhan vinyylilevyn kanteen ja antoi leikkisästi vinkkiä mitä tuleman pitää.


Kokin tervehdys uutta perunaa ja kaviaaria huuhdottiin alas mainiolla ranskalaiskuoharilla Wolfberger Crémant Alsace Brut.


 Lammas Wellington ja moderni Riojan punaviini Monologo Crianza Tempranillo 2010.


 Rapucaesarsalaattia, rapukeittoa ja savupaprikaleipää. Ranskalainen valkoviini La Sancive Muscadet Sévre et Maine Sur Lie 2013.


 ''Soul of Summer'' eli Kallaveden kuhaa ja kesän kasviksia. Riesling Lieu-Dit Muehlforst Alcasen alueelta Ranskasta komppasi annosta oikein mukavasti.


Somerolaisen Kolatun Juustolan Waldemar kuttucheddar punajuuren kera sai makuparikseen ranskalaisen jälkiruokaviinin Château Le Clou Classicin 2012.


''Jam it Queen'' eli parfait purkissa. Tämä annos oli raadin ehdoton suosikki ja mikäli oikein muistan, tehty tähtianiksesta ja vaniljasta. Moscatel-rypäleestä tehty espanjalainen jälkiruokaviini Dulce de Murviedro oli erinomainen valinta kyseisen jälkiruoan kumppaniksi.

Pöytäseurueemme oli jälleen tyytyväinen.

2 kommenttia:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...