perjantai 29. elokuuta 2014

Satoa-Kuopio Food Festival


Vihdoinkin ruokarekat saapuivat myös Kuopioon! Satoa ruokakulttuurifestivaalia vietetään Kuopiossa Kauppakadulla 29-30.8.2014. Tarjolla on kuopiolaisten ja lähialueiden ravintoloiden maisteluannoksia street food-hengessä alkaen 3€/kpl. SATOA –tapahtuma on osa Pohjoissavolaiset maut matkalla kansainvälisyyteen –hanketta. Pohjois-Savon maaseutustrategian visiona on, että Pohjois-Savo on vuonna 2020 valtakunnallisesti ja kansainvälisesti tunnettu ruokamaakuntana. Hanketta rahoittaa ELY-keskuksen maaseuturahasto. 

Savolaiset katuruokafestarit heijastivat hyvin paikallisia makuja ja lähituotteita. Tunnelma oli koleasta säästä huolimatta leppoisa ja ruokaa jonottaessa ehti hyvin vaihtaa kuulumiset tuttujen kanssa. 

Kuvassa ylhäällä suosikki annoksemme ravintola Mustan Lampaan punajuurispelttiä ja Peltolan Blue-juustoa. Ranskalainen punaviini Gerard Bernthard Naturae Corbiéres 2013 maistui annoksen kanssa erinomaisesti.


Ravintola Musta Lammas: Juuresfalafel ja hapankaalimajoneesia. Annoksen kanssa maistui paikallisen Alahovin viinitilan Hilikunkuiva valkoinen viinimarjaviini.


 Ravintola Musta Lammas: Tyrnikermaa ja mallasta.


 Loimutar: Savolaiset fish&chipsit.
 Via Gourmetin ruokarekka oli hienoin.Via Gourmet: Revittyä ankkaa, fenkoliperunoita ja punaherukkahilloketta.


Kummisedän porsaanlihamakkara ja haudutettua punakaalia.


2 kommenttia:

  1. Erittäin hieno juttu, että Kuopiossa on tällaista toimintaa, toivonmukaan jatkossakin. Mustan Lampaan erittäin maukkaan setin jälkeen vatsa oli sopivasti täynnä, muut herkut jäivät maistamatta.

    VastaaPoista
  2. Samaa mieltä-todella mukava tapahtuma Kuopiossa. Mustan Lampaan punajuurispeltti oli todella herkullista :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...