keskiviikko 8. lokakuuta 2014

Leivinpaperissa höyrytetty kuha''Kuhaa en papillote'' eli leivinpaperissa höyrytettyä kuhaa on ranskalainen menetelmä valmistaa kalaa nopeasti ja helposti.  Kyseistä ruokaa tehtiin blogissa jo vuosi sitten syksyllä. Kyseessä on mielestäni niin hyvä ja yksinkertainen resepti, että päätin päivittää sen blogiin uudelleen. Isäni taannoinen 12 kuhan kalasaalis vaikutti myös suuresti asiaan. Perkaamisen yhteydessä kalan päätä ei kannata leikata pois, sillä kalasta tulee mureampaa kun pää jätetään kypsentämisen ajaksi paikoilleen.  

noin 1kg painoinen kuha (valmiiksi perattuna)
1 pieni luomusitruuna
½ pieni fenkoli
noin 5 cm pala purjoa
½ ruukkua tuoretta tilliä
½ dl kuivaa vermuttia tai valkoviiniä
sitruunaoliiviöljyä
suolaa  

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Viipaloi sitruuna ja purjo sekä fenkoli ohuiksi siivuiksi. Fenkolista voit hyödyntää myös vihreät tupsumaiset osat. Hienonna tilli. 

Aseta kala leivinpaperin päälle. Käytä mieluummin iso pala rullasta saatavaa leivinpaperia kuin valmiita arkkeja, sillä leivinpaperin tulee ulottua täytetyn kalan ympärille. Leikkaa terävällä veitsellä pienet viillot kalan kylkiin. Hiero kalan pintaan ja sisälle reilusti suolaa ja sitruunalla maustettua oliiviöljyä. Täytä kala fenkolilla, purjolla, tillillä ja sitruunalohkoilla. Tilliä voit ripotella myös kalan pintaan. 

Kaada pakettiin ½ dl kuivaa vermuttia tai valkoviiniä. Sulje paketti esim uunin kestävää paistonarua apuna käyttäen. Jätä paketin päät hieman avonaisiksi, jotta alkoholi pääsee haihtumaan pois paketista kypsymisen aikana. Kypsennä uunissa noin 30 minuuttia. Varo kuumaa höyryä avatessasi pakettia. 

Kuhalle sopii erinomaisesti ranskalainen Bourgognen valkoviini: Chãteau de Viviers Chablis 2012 0,375 L 10,29 €.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...