sunnuntai 19. lokakuuta 2014

Kardemummalla maustettu porkkanakurpitsakeitto


Ravintola Urbanissa Kuopiossa tarjoiltiin pari viikkoa sitten lounaalla ihanaa kardemummalla maustettua porkkanakeittoa. Keitto oli niin ihanaa, että sitä oli pakko kokeilla tehdä myös kotona. Tässä oma versioni keitosta, johon lisäsin myös palan myskikurpitsaa. (Huom! Kuvassa näkyvät kurpitsat ovat pieniä koristekurpitsoita, joita ei ole tarkoitettu syötäväksi).

4:lle

600g porkkanoita
400g pala myskikurpitsaa (butternut squash)
4 dl kevytmaitoa
3 dl vettä
1 rkl ruokokidesokeria
1 valkosipulinkynsi
nokare voita
½ tl kardemummaa
½ tl suolaa
ripaus mustapippuria myllystä

Pese ja kuori porkkanat. Kuori myskikurpitsan pala. Kuori ja hienonna valkosipulin kynsi. Pilko kurpitsa ja porkkanat pienemmiksi paloiksi. Sulata voinokare kattilassa. Lisää kurpitsat, porkkanat sekä valkosipuli kattilaan. Lisää joukkoon sokeri ja mausteet. Sekoita hetken ajan niin, että sokeri ehtii sulaa. Lisää maito ja vesi. Anna kiehua hiljalleen kunnes kurpitsat ja porkkanat ovat kypsiä (kurpitsat kypsyvät porkkanoita nopeammin, mutta tämä ei haittaa). Aja sauvasekoittimella tasaiseksi keitoksi. Lisää lopuksi tarvittaessa lisää suolaa. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...