lauantai 5. heinäkuuta 2014

Ananas & minttu


Makea ananas nousee aivan uudelle tasolle morttelissa sekoitetun minttusokerin avulla. Raikas jugurtti täydentää kokonaisuuden. Sopii hyvin vaikka kevyeksi jälkiruoaksi. Idea on peräisin Jamie Oliverilta.

1 makea syöntikypsä ananas
kourallinen tuoretta minttua
noin 1/4 dl sokeria
noin 100g Turkkilaista maustamatonta jugurttia

KORISTEEKSI (halutessasi)
kumkvatteja 

Kuori ja pilko ananas. Asettele palat tarjottimelle. Sekoita morttelissa mintunlehdet ja sokeri. Lopputuloksena pitäisi olla hieman tahmeaa vihertävää sokeria. Ripottele puolet minttusokerista ananaspalojen päälle. Lisää jugurtti ja tämän jälkeen loput sokerista. Koristele halutessasi kumkvatin paloilla. 


4 kommenttia:

  1. Kuulostaapa herkulliselta!
    Hei, saisiko vinkkiä, minne mennä Kuopiossa syömään, kun OS on fine dining-osaltaan suljettu ja Mustalammas on jo kokeiltu? :)

    VastaaPoista
  2. Tämä on ihanan raikas kombo :) Fine diningin osalta kuopiossa kaksi parasta (ja ainoaa) vaihtoehtoa ovat kyllä siinä.. arkipäivisin lounaalle kannattaa ehdottomasti suunnata ravintola Urbaniin. Rennompi paikka on italialainen Trattoria Sorrento-erityisesti heidän kiviuunissa paistetut pizzat (viikonloppuisin pöytävaraus on ehdoton). Kesällä ravintola Os grillaa satamassa Cafe Sataman terassilla. Testasimme ja ruoka oli oikein herkullista eli voin suositella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkeistä, olisimme niin mielellämme kokeilleet OSsin fineä, mutta se turkales on tosiaan kuulema kiinni nyt. Ehkä pitää siirtää Kuopion reissua tuonnemmas, olisi ollut kiva poiketa siellä, kun käymme piakkoin Joensuussa.

      Poista
  3. Nettisivujen mukaan Osin fine aukeaa vasta 12.8. Itsekin pitäisi käydä se testailemassa. Laitetaan blogiin juttua, kun onnistuu :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...