lauantai 5. heinäkuuta 2014
Ananas & minttu
Makea ananas nousee aivan uudelle tasolle morttelissa sekoitetun minttusokerin avulla. Raikas jugurtti täydentää kokonaisuuden. Sopii hyvin vaikka kevyeksi jälkiruoaksi. Idea on peräisin Jamie Oliverilta.
1 makea syöntikypsä ananas
kourallinen tuoretta minttua
noin 1/4 dl sokeria
noin 100g Turkkilaista maustamatonta jugurttia
KORISTEEKSI (halutessasi)
kumkvatteja
Kuori ja pilko ananas. Asettele palat tarjottimelle. Sekoita morttelissa mintunlehdet ja sokeri. Lopputuloksena pitäisi olla hieman tahmeaa vihertävää sokeria. Ripottele puolet minttusokerista ananaspalojen päälle. Lisää jugurtti ja tämän jälkeen loput sokerista. Koristele halutessasi kumkvatin paloilla.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Kuulostaapa herkulliselta!
VastaaPoistaHei, saisiko vinkkiä, minne mennä Kuopiossa syömään, kun OS on fine dining-osaltaan suljettu ja Mustalammas on jo kokeiltu? :)
Tämä on ihanan raikas kombo :) Fine diningin osalta kuopiossa kaksi parasta (ja ainoaa) vaihtoehtoa ovat kyllä siinä.. arkipäivisin lounaalle kannattaa ehdottomasti suunnata ravintola Urbaniin. Rennompi paikka on italialainen Trattoria Sorrento-erityisesti heidän kiviuunissa paistetut pizzat (viikonloppuisin pöytävaraus on ehdoton). Kesällä ravintola Os grillaa satamassa Cafe Sataman terassilla. Testasimme ja ruoka oli oikein herkullista eli voin suositella.
VastaaPoistaKiitos vinkeistä, olisimme niin mielellämme kokeilleet OSsin fineä, mutta se turkales on tosiaan kuulema kiinni nyt. Ehkä pitää siirtää Kuopion reissua tuonnemmas, olisi ollut kiva poiketa siellä, kun käymme piakkoin Joensuussa.
PoistaNettisivujen mukaan Osin fine aukeaa vasta 12.8. Itsekin pitäisi käydä se testailemassa. Laitetaan blogiin juttua, kun onnistuu :)
VastaaPoista