sunnuntai 6. lokakuuta 2013

Kurpitsakeitto


Idean keittoon sain Hans Välimäen Ruokaa Ranskasta Hansin tapaan-keittokirjasta. Työkaverini oli juuri lahjoittanut minulle reilun puolen kilon palan talvikurpitsaa. Tässä lopputulos. 

reilu puoli kiloa talvikurpitsaa tai myskikurpitsaa (butternut squash)
1 valkosipulinkynsi
50g luomuvoita
1 rkl luomuruokosokeria 
ripaus muskottipähkinää
noin 1 tl suolaa
noin 1/2 tl mustapippuria myllystä
5 dl kevyt- tai täysmaitoa
1 rkl vehnäjauhoa

Kurpitsasta käytetään keittoon vain pehmeä malto eli poista aluksi siemenet ja kova kuori. Pilko kurpitsanliha noin kahden sentin kokoisiksi kuutioiksi. Hienonna valkosipulinkynsi. Sulata voi kattilassa ja ruskista kurpitsanpalat nopeasti. Lisää ruokosokeri ja anna sen sulaa. Lisää valkosipuli ja mausteet. Lisää lopuksi maito koko ajan hyvin sekoittaen. Pienennä lieden lämpötilaa, sillä maito palaa helposti pohjaan. Anna kiehua hiljaisella lämmöllä kannen alla noin 15-20 minuuttia. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Lisää vehnäjauhot ja sekoita hyvin. Kiehauta nopeasti. Tarkasta maku. Koristele annokset esimerkiksi kevyesti paahdetuilla kurpitsansiemenillä ja tuoreilla yrteillä. Tarjoa pissaladiéren kanssa. 

2 kommenttia:

  1. Kurpitsakeitto oli minulle uusi tuttavuus ja hyvä sellainen. Maku oli samenttisen pehmeä ja kurpitsan ja valkosipulin yhdistelmä toimiva. Keiton teko oli helppoa ja lopputulos makunystyröitä hivelevä.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...