perjantai 11. lokakuuta 2013

Fenkolia tomaattikastikkeessa grillatun halloumin kera


Inspiraatio kyseiseen ruokaan löytyi kirjasta Sikke-ruokaa rakkaudella. Fenkoli sopii lisäkkeeksi yllättävän moneen ruokaan ja tuoksu on taivaallinen. 

3 fenkolia
noin 1/2 dl vermuttia (tai kuivaa valkoviiniä)
parmesaaniraastetta
vettä ja suolaa
1 pkt á 250g Pirkka Parhaat halluomjuustoa (tai muuta hyvälaatuista halloumjuustoa)

tomaattikastike:
1 tölkki á 400g säilöttyjä tomaatteja (mieluiten italialaisia)
oliiviöljyä
mustapippuria myllystä
noin 1 tl suolaa
tuoreita yrttejä (esim. lehtipersiljaa, timjamia, basilikaa)
noin 1 rkl sherryviinietikkaa
2 valkosipulinkynttä


Poista fenkoleista kova kantamainen osa. Irrottele fenkolien kerrokset toisistaan ja leikkaa ne puoliksi pitkittäin. Ryöppää niitä parisen minuuttia kiehuvassa suolavedessä.
Valmista omatekoinen tomaattikastike esim sauvasekoitinta apuna käyttäen. Kaada korkeaan kulhoon tölkkitomaatit ja lisää valkosipulit, yrttejä makusi mukaan ja muut mausteet sekä kunnon loraus oliiviöljyä. Sekoita tasaiseksi. 
Levitä uunivuoan pohjalle ensin kerros tomaattikastiketta ja asettele fenkolisiivut sen päälle. Lisää loput tomaattikastikkeesta fenkolien päälle ja lorauta joukkoon vermuttia tai valkoviiniä. Ripottele päälle raastettua parmesaania ja kypsennä 200 asteessa noin 15 minuuttia eli kunnes fenkolit ovat kauniisti ruskistuneet. 
Leikkaa halloumjuusto noin sentin paksuisiksi siivuiksi. Lämmitä parilapannu kuumaksi, älä lisää pannulle öljyä! Grillaa kuumalla ja kuivalla pannulla juustopalojen molemmille puolille kauniit raidat ja tarjoa fenkoligratiinin kanssa. Lisänä maistuu kunnon maalaisleipä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...