sunnuntai 25. elokuuta 2013

Milano

Muotinäytöksiä ja Da Vincin mestariteoksia päivisin, cocktaileja ja oopperaa iltaisin. Kaupungista löytyy myös paljon annettavaa ruokamatkailijalle. Ja täällä ei kannata unohtaa myöskään happy houria. Paikalliset kutsuvat sitä 'aperitivoksi'. Iltaisin kello 18-21 pääset käsiksi kokonaiseen buffetiin vain yhden drinkin hinnalla (6-9€). 

Milanon ehkä kuuluisin annos on 'risotto alla milanese con ossobucco' eli pala naudan tai vasikan potkaa ja luuydintä sahramirisoton kera. Milanon viimeisimmät trendipaikat ovat latterioita eli ns 'maitobaareja', joissa tarjoillaan yleensä lähituotettua juustoa, kasviksia ja kotitekoista pastaa.

Pidän harvoin ketjuravintoloista, mutta mozzarellabaari Obika on tässä poikkeus. Mozzarella di Bufala Campana DOP on sitä oikeaa mozzarellaa. Tämä kuuluisa italialainen juusto on käsintehtyä käyttäen ainoastaan kermaista ja ravitsevaa vesibuffaloiden maitoa. Artisaanituottajat tekevät juuston käsityönä tarkoin määritetyllä DOP-alueella (Denominazione di Origine Protetta), joka löytyy Campanian ja Lazion alueelta Italiasta. 




Obikassa testasimme elokuun erikoisannokset eli mozzarellaa, paahdettua viikunaa ja sisilialaista (luomu!) ilmakuivattua kinkkua sekä pizzaa samoilla aineksilla. Erittäin herkullista. Täällä kannattaa ehdottomasti kokeilla myös savustettua mozzarellaa, joka yllätti pehmeällä ja mielestäni hyvin suomalaisella vivahteellaan. 

Ravintola El Brellin löytyy monien Milanon oppaiden suosituslistalta. Ravintola on perustettu 1700-luvulta peräisin olevaan pesulaan kanaalin varrella. Paikka tarjoaa eri vaihtoehtoja eli aperitivo, sunnuntai brunssi tai romanttinen kynttiläillallinen puutarhassa. Paikan aperitivo vaikutti erittäin laadukkaalta, vaikka tätä emme itse päässeet testaamaan. Kädenlämpöinen vitello tonnato ja risotto milanese naudan luuydinkastikkeella veivät kuitenkin kielen mennessään. Aterian kruunasi kuvassa alla näkyvä zabaglione semifreddo. 



Aivan Duomon takaa löytyy ihastuttava viinibaari ja lounaspaikka Signorvino. Kyseessä on itse asiassa italialaisen viinin myyntiin erikoistunut paikka, joka löytyy myös Veronasta. Signorvinosta löytyy yli 1000 erilaista laadukasta italialaista viiniä. 





Lounaaksi nautimme vitello tonnatoa ja päivän risottoa (kuvassa ylhäällä). Ruoka oli todella herkullista. Viinilasi maksaa 4-18€ ja lounaan hinnaksi tuli noin 10€/annos. Paikassa kannattaa myös kierrellä ja tutustua samalla italian eri viinialueisiin. 



Toinen suositeltava lounaspaikka aivan Duomon lähellä on Ristorante Pizzeria del Drago, joka on toiminut vuodesta 1968 lähtien. Erinomaiset pizzat ja pastat kohtuuhinnoin, vaikka sijainti onkin aivan kivenheiton päässä Milanon kuuluisimmasta turistinähtävyydestä. Lasi erinomaista talon viiniä 4€. 






Del Dragon spaghetti alla vongole oli paras koskaan nauttimani simpukkapasta. Ricottapizza oli myös todella herkullista (noin 10€/ateria). 

Italiassa matkustaessa kannattaa huomata, että etenkin suuremmissa kaupungeissa monet ravintolat ovat kiinni paikallisten kesälomien vuoksi  elokuussa. Näin ollen meiltä jäi testaamatta muutama erittäin kiinnostava ravintola mm. Trattoria Abele La Temperanza. Kyseinen ravintola on erikoistunut risottoihin ja listalta löytyykin yli 100 erilaista risotto vaihtoehtoa. Pöytävarausta suositellaan tehtäväksi etukäteen.  

Magnum jäätelöbaarissa voit tuunata oman Magnum-puikkosi. Paikka löytyy kivenheiton päässäå Duomosta. 




Erinomainen galateria on Amorino, vaikka kyseessä onkin ketju. Gelaton eli italialaisen jäätelön lisäksi he tarjoavat hyvän valikoiman erilaisia karamelleja ja suklaata, leivonnaisia ja gourmet tuotteita. 






Elokuun lomakauden vuoksi testaamatta jäi leipomo Luini. Paikka sijaitsee Duomon vieressä ja on niin suosittu, että jonot yltävät leipomon aukiollessa kulman taakse kadulle. Paikan erikoisuus on Panzerotti, eräänlainen minikokoinen calzone-tyyppinen pizza, mutta leivottuna pehmeämpään taikinaan. 

Kahvila BiancoLatte ihastutti ihan vain ikkunan takaa katsottuna nukkekotimaisella sisustuksellaan.

Putiikki nimeltä Peck oli myös suljettu lomien vuoksi, mutta onneksi löysin muutamia tuotteita kotiinviemisiksi Milanon Malpensan lentokentältä. 

  
Peck avattiin ensimmäisen kerran vuonna 1883, jolloin se toimi deli-tyyppisenä putiikkina. Nykyisin paikan luolamainen ruokahalli on Milanon paras ja tarjoaa mm. 3200 erilaista vaihtoehtoa parmigiano reggianosta!
Yläkerrassa toimii nykyisin lounasbaari sekä enoteca eli viinibaari. Tuotteisiin kuuluu erinomainen valikoima suklaata ja konvehteja, leivonnaisia, tuoretta paikan päällä tehtyä gelatoa ja lisäksi kaviaaria, pateita, hedelmiä ja vihanneksia, tryffeleitä, oliiviöljyä ja balsamiviinietikkaa.

Erinomaisia jäätelöpuikkoja myy Stickhouse

Via palermo-kadulta löytyy paljon mielenkiintoisia ravintoloita. 

Ja täällä yövyimme: Brera Apartments Milan.  Erinomainen sijainti ja rauhallinen talo. Siisti, tilava ja valoisa huoneisto. 
















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...