Milanon ehkä kuuluisin annos on 'risotto alla milanese con ossobucco' eli pala naudan tai vasikan potkaa ja luuydintä sahramirisoton kera. Milanon viimeisimmät trendipaikat ovat latterioita eli ns 'maitobaareja', joissa tarjoillaan yleensä lähituotettua juustoa, kasviksia ja kotitekoista pastaa.
Pidän harvoin ketjuravintoloista, mutta mozzarellabaari Obika on tässä poikkeus. Mozzarella di Bufala Campana DOP on sitä oikeaa mozzarellaa. Tämä kuuluisa italialainen juusto on käsintehtyä käyttäen ainoastaan kermaista ja ravitsevaa vesibuffaloiden maitoa. Artisaanituottajat tekevät juuston käsityönä tarkoin määritetyllä DOP-alueella (Denominazione di Origine Protetta), joka löytyy Campanian ja Lazion alueelta Italiasta.
Obikassa testasimme elokuun erikoisannokset eli mozzarellaa, paahdettua viikunaa ja sisilialaista (luomu!) ilmakuivattua kinkkua sekä pizzaa samoilla aineksilla. Erittäin herkullista. Täällä kannattaa ehdottomasti kokeilla myös savustettua mozzarellaa, joka yllätti pehmeällä ja mielestäni hyvin suomalaisella vivahteellaan.
Ravintola El Brellin löytyy monien Milanon oppaiden suosituslistalta. Ravintola on perustettu 1700-luvulta peräisin olevaan pesulaan kanaalin varrella. Paikka tarjoaa eri vaihtoehtoja eli aperitivo, sunnuntai brunssi tai romanttinen kynttiläillallinen puutarhassa. Paikan aperitivo vaikutti erittäin laadukkaalta, vaikka tätä emme itse päässeet testaamaan. Kädenlämpöinen vitello tonnato ja risotto milanese naudan luuydinkastikkeella veivät kuitenkin kielen mennessään. Aterian kruunasi kuvassa alla näkyvä zabaglione semifreddo.
Lounaaksi nautimme vitello tonnatoa ja päivän risottoa (kuvassa ylhäällä). Ruoka oli todella herkullista. Viinilasi maksaa 4-18€ ja lounaan hinnaksi tuli noin 10€/annos. Paikassa kannattaa myös kierrellä ja tutustua samalla italian eri viinialueisiin.
Italiassa matkustaessa kannattaa huomata, että etenkin suuremmissa kaupungeissa monet ravintolat ovat kiinni paikallisten kesälomien vuoksi elokuussa. Näin ollen meiltä jäi testaamatta muutama erittäin kiinnostava ravintola mm. Trattoria Abele La Temperanza. Kyseinen ravintola on erikoistunut risottoihin ja listalta löytyykin yli 100 erilaista risotto vaihtoehtoa. Pöytävarausta suositellaan tehtäväksi etukäteen.
Magnum jäätelöbaarissa voit tuunata oman Magnum-puikkosi. Paikka löytyy kivenheiton päässäå Duomosta.
Kahvila BiancoLatte ihastutti ihan vain ikkunan takaa katsottuna nukkekotimaisella sisustuksellaan.
Putiikki nimeltä Peck oli myös suljettu lomien vuoksi, mutta onneksi löysin muutamia tuotteita kotiinviemisiksi Milanon Malpensan lentokentältä.
Peck avattiin ensimmäisen kerran vuonna 1883, jolloin se toimi deli-tyyppisenä putiikkina. Nykyisin paikan luolamainen ruokahalli on Milanon paras ja tarjoaa mm. 3200 erilaista vaihtoehtoa parmigiano reggianosta!
Yläkerrassa toimii nykyisin lounasbaari sekä enoteca eli viinibaari. Tuotteisiin kuuluu erinomainen valikoima suklaata ja konvehteja, leivonnaisia, tuoretta paikan päällä tehtyä gelatoa ja lisäksi kaviaaria, pateita, hedelmiä ja vihanneksia, tryffeleitä, oliiviöljyä ja balsamiviinietikkaa.
Erinomaisia jäätelöpuikkoja myy Stickhouse.
Via palermo-kadulta löytyy paljon mielenkiintoisia ravintoloita.
Ja täällä yövyimme: Brera Apartments Milan. Erinomainen sijainti ja rauhallinen talo. Siisti, tilava ja valoisa huoneisto.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti